Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πατούλης vs Πατούλη: Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις στη ΝΔ για το «άδειασμα» του Γιώργου στη Μαρίνα

Πατούλης vs Πατούλη: Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις στη ΝΔ για το «άδειασμα» του Γιώργου στη Μαρίνα

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνιστούσαν από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου της ΝΔ στα στελέχη τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά σε ό,τι αφορά τις επιλογές τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να λείψουν τα «αντάρτικα» και οι ίντριγκες στις τοπικές κοινωνίες εν όψει εκλογών, μπορεί και να είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ζεύγος Πατούλη. Μπορεί πάλι και όχι…

Η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη είχε απασχολήσει το επιτελείο της οδού Πειραιώς, καθώς είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το Δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης (σ.σ.: όπου είχε διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όπως ακριβώς και ο σύζυγός της, πριν «μετακομίσει» στο Μαρούσι και το δημαρχιακό θώκο). Τελικώς, πείστηκε να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, από τη στιγμή που «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής – αφού πρώτα η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη ήταν αυτή που έβαλε φρένο στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ για το Δήμο Αθηναίων.

Η απόφαση λοιπόν της Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη να διεκδικήσει το Δήμο Αμαρουσίου είναι λογικό πως προκάλεσε έκπληξη, αλλά και ενόχληση στη ΝΔ. Ιδίως, μάλιστα, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στο Μαρούσι είχε ανακοινωθεί από το «γαλάζιο» επιτελείο η υποψηφιότητα του Θόδωρου Αμπατζόγλου, στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με τον Γιώργο Πατούλη και στον οποίο ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε δηλώσει ρητώς τη στήριξή του.

Η δήλωση, συνεπώς, του Γιώργου Πατούλη για στήριξη στον Θόδωρο Αμπατζόγλου, αποκηρύσσοντας τη… σύζυγό του δεν ήταν ούτε προέκυψε τυχαία. Ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που εκείνος έλαβε ξεκάθαρη στήριξη για την Περιφέρεια Αττικής προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ, με σκοπό να εκλείψουν φαινόμενα «γαλάζιων» στελεχών σε τοπικό επίπεδο που δεν ήταν ιδιαίτερα… θερμά στην υποψηφιότητά του.

Όσο για τη Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη; Αν και πιέστηκε να κάνει πίσω, το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά της για το Δήμο Αμαρουσίου, έστω και ως ανεξάρτητη. Το… μυστικό, άλλωστε, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε άλλα «αντάρτικα» σε άλλους δήμους ανά την Ελλάδα, κρύβεται στην απλή αναλογική. Η οποία επιτρέπει στους υποψηφίους δημάρχους να διεκδικήσουν – εφόσον εκλεγούν οι ίδιοι και εκλέξουν και συμβούλους με το συνδυασμό τους – μερίδιο στη νομή της εξουσίας από τους δημάρχους. Προοπτική στην οποία έχει κάθε λόγο να προσδοκά, ως φαίνεται, η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη στο Δήμο Αμαρουσίου και όχι στο Δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις