Πολιτική

Παυλόπουλος από Διδυμότειχο: “Η τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα δεν θα περάσει”!

"Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η προκλητική αυθαιρεσία της δεν θα γίνει ανεκτή, δεν θα περάσει", τόνισε από το Διδυμότειχο το Σάββατο (18.1.2020) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παρίσταται στον εορτασμό του πολιούχου του Διδυμοτείχου Αγίου Αθανασίου και στην έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωση τού Έβρου στον Εθνικό Κορμό, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την γείτονα Τουρκία ότι οι Έλληνες θα υπερασπιζόμαστε, πάντοτε, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια υπό όρους Αρραγούς Ενότητας.

«Ειδικότερα δε η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η προκλητική αυθαιρεσία της, η οποία στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου και κατ’ εξοχήν εναντίον του Δικαίου της Θάλασσας, δεν θα γίνει ανεκτή, δεν θα περάσει», τόνισε ο ΠτΔ.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα την Επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου και την Ενσωμάτωση του Έβρου στον Εθνικό μας Κορμό, ύστερα από αιώνες σκλαβιάς και αιματοχυσίες, που προκάλεσε ο βάρβαρος τουρκικός ζυγός.

Από εδώ, από το Διδυμότειχο, στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την γείτονα Τουρκία, ότι εμείς, οι Έλληνες, Λαός και Έθνος της Ελευθερίας και της Αντίστασης απέναντι σε κάθε επιβουλή εναντίον της Κυριαρχίας μας, θα υπερασπιζόμαστε, πάντοτε, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια υπό όρους Αρραγούς Ενότητας.

Ειδικότερα δε η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η προκλητική αυθαιρεσία της, η οποία στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου και κατ’ εξοχήν εναντίον του Δικαίου της Θάλασσας, δεν θα γίνει ανεκτή, δεν θα περάσει. Η Ελλάδα θα υπερασπισθεί, στο ακέραιο, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό τα δεδομένα αυτά εμείς, οι Έλληνες, θα φέρουμε σε πέρας και την αποστολή μας που αφορά την εγγύηση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας.

Χρόνια Πολλά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Αγίου Αθανασίου.

Επίσης, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου όπου θα γίνει η τελετή της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο Πυθίου.

Ακόμη, θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα το οποίο θα παραθέσει προς τιμήν του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Αργότερα ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει από το Διδυμότειχο.

Τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (18.1.2020) στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Έβρου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές – Ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα
Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπως και η καταγραφή των ζημιών από την Κρατική Αρωγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 16
Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης διαψεύδουν δημοσίευμα περί δείπνου για «συγκυβέρνηση παραγραφής» – «Εξόφθαλμα ψεύδη και συκοφαντίες»
Για ψευδές δημοσίευμα κάνουν λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξώδικο σε σάιτ για το ίδιο δημοσίευμα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε επενδύσει στην Πολιτική Προστασία αλλά υπάρχουν στιγμές που η φύση ξεπερνά κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό
«Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μια μάχη που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 82
ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ συγκρούονται για χρέη και χορηγούς με φόντο την πολιτική κυριαρχία στην Κεντροαριστερά
Τα δάνεια της Χαριλάου Τρικούπη και οι υπαινιγμοί για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα μετατρέπονται σε όπλα μιας ευρύτερης μάχης για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 16
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας 5