Πολιτική

Παυλόπουλος: Επιστολή στον πρόεδρο της Κίνας για τα θύματα του κοροναϊού

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς τον κινεζικό, για τα θύματα του φονικού κοροναϊού, καθώς και την ελπίδα να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,Κατά τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την επιδημία του νέου κοροναϊού στην Wuhan της Κίνας. Ο τραγικός θάνατος εκατοντάδων Κινέζων πολιτών και οι δυσμενείς συνέπειες που η επιδημία έχει προκαλέσει στις ζωές εκατομμυρίων με έχουν γεμίσει θλίψη.

Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την Κίνα, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ο ελληνικός λαός συμπάσχει πλήρως με τον φίλο κινεζικό λαό.

Ελπίζουμε όλοι ότι ο νέος κοροναϊός σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο, χάρη στα αποφασιστικά μέτρα των κινεζικών αρχών, οι οποίες έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για το σκοπό αυτό, προκειμένου να προστατεύσουν, όχι μόνον τους Κινέζους πολίτες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο από την εξάπλωση της νόσου.

Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της επιδημίας και στους ασθενείς που πάσχουν από τον ιό, στους οποίους θα ήθελα να ευχηθώ, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους όλων των Ελλήνων, ταχεία ανάρρωση.

Με τους θερμότερους χαιρετισμούς μου,

Προκόπιος Β. Παυλόπουλος »

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 13
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3