Πολιτική

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη στην υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον καπετάνιο και το πλήρωμα της κανονιοφόρου ΚΑΣΟΣ, που από τις 3 Δεκεμβρίου, έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο, Άγιο Νικόλαο τόνισε:

«Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα νερά, αυτά τα σύνορα, η Επικράτεια είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και όλοι εκείνοι που έρχονται να εγείρουν αξιώσεις, να ερμηνεύουν το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά το δοκούν, θ’ αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σ’ αυτή την υπεράσπιση των εθνικών της θεμάτων και των εθνικών της δικαίων. Θέλω να έχετε μέσα σας βαθιά την πεποίθηση ότι στηρίζετε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας ο ρόλος υπερβαίνει τους λαούς της και πλανητικώς, γιατί αφορά θεμελιώδεις αρχές και αξίες που πρέπει να τις υπερασπιστούμε για ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως για τον χειμαζόμενο άνθρωπο κι εσείς ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει χειμαζόμενος άνθρωπος σ’ αυτήν την περιοχή».

Ο κ. Παυλόπουλος από νωρίς το πρωί συμμετείχε στον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου, κηρύττοντας και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και προσάρτησής της στο ελληνικό κράτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου