Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Παυλόπουλος ή… τίποτα! Σκέψεις ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει κανέναν για την Προεδρία

Παυλόπουλος ή… τίποτα! Σκέψεις ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει κανέναν για την Προεδρία

Αντίστροφη μέτρηση για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ανοίγει το θέμα τις επόμενες μέρες όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προτείνει κανέναν υποψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να τον στηρίξει και η ΝΔ επιθυμεί ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Νίκος Χριστοδουλάκης και Τάσος Γιαννίτσης τα… νέα ονόματα στη μακρά λίστα για τον ΠτΔ.

Ακόμα και να μην προτείνουν κανέναν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας στην περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν δεχθεί να είναι υποψήφιος μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ σκέπτονται στην Κουμουνδούρου, καθώς όλα δείχνουν ότι από την επόμενη Δευτέρα και μετά ο πρωθυπουργός θα ανοίξει την συζήτηση γι’ αυτό το θέμα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν με ενδιαφέρον να ακούσουν την πρόταση  του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς όπως λένε τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα δεν αφήνουν περιθώριο συναίνεσης.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες λένε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα επιθυμούσε να προταθεί και από άλλα κόμματα εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα από τη ΝΔ που είναι το κόμμα από το οποίο προέρχεται.

Εάν πάντως τα πράγματα δεν ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, τότε δεν αποκλείεται ο Προκόπης Παυλόπουλος να αποσυρθεί από την «κούρσα» για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς γνωρίζει ότι Πρόεδρο μπορεί να βγάλει μόνο το κυβερνών κόμμα δεδομένου ότι διαθέτει τις απαραίτητες ψήφους.

Στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ή να επιλέξει ένα πρόσωπο από τον χώρο της ευρύτερης αριστεράς, το οποίο όμως και αυτό δεν θα έχει καμία τύχη για να εκλεγεί, ή να μην προτείνει κανέναν υποψήφιο.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν πάντως ότι σε αυτή τη διαδικασία τα μεγαλύτερα προβλήματα θα τα έχει το κυβερνών κόμμα, καθώς ο ένας μετά τον άλλο βουλευτές της ΝΔ συντάσσονται στο πλευρό του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο τελευταίος που τοποθετήθηκε γι’ αυτό το θέμα ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι «εάν τυχόν δεν προταθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι τεράστιο λάθος για τη χώρα και την παράταξη» ενώ πρόσθεσε ότι  «ξεχείλωσε» η προεδρολογία και πως θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μόλις γυρίσει από την Αμερική» να πάρει τις αποφάσεις του καθώς δεν μπορεί να συνεχίζεται  αυτή η κατάσταση».

Τις τελευταίες ημέρες πάντως πέρα από τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου, της Μαρίας Δαμανάκη, του Σταύρου Δήμα έχουν «ακουστεί» και το όνομα της Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα, πρώην Προέδρου της Βουλής, του καθηγητή και ανώτερου τραπεζικού στελέχους Νίκου Χριστοδουλάκη και του πρώην υπουργού Τάσου Γιαννίτση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις