Πολιτική

Παυλόπουλος: Καμία διαπραγμάτευση για το ψευτομνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καμία διαπραγμάτευση για το ψευτομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τα Ιωάννινα, όπου παρίσταται στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Έστειλε ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς της Τουρκία, ότι η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη της νομιμότητας, θα επιβάλει τον σεβασμό και την εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο κ.Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Μπιζανομάχων, σε δήλωσή του χαρακτήρισε, «την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον Ελληνικό Στρατό την 21η Φεβρουαρίου 1913, ως ένα εμβληματικό ιστορικό δίδαγμα της ευψυχίας των Ελλήνων σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση της Πατρίδας».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι πρόκειται για «δίδαγμα, το οποίο συμπυκνώνεται στην προειδοποίηση, προς κάθε κατεύθυνση, ότι για εμάς, τους Έλληνες, δεν υπάρχει δίκαιο του ισχυρού, αλλά μόνον η ισχύς του Δικαίου».

Και συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Αυτό το μήνυμα, ευκρινές και ισχυρό και υπό όρους αρραγούς ενότητας, στέλνουμε σήμερα από εδώ, τα Ιωάννινα, προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την Τουρκία. Με την αυτονόητη προσθήκη, ότι η Τουρκία θα αντιληφθεί πως ως εγγυητές της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας θα επιβάλουμε τον σεβασμό και την εφαρμογή του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, στο σύνολό τους. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα θωρακίζουμε το έδαφος, τα σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, που είναι και έδαφος, σύνορα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν αποδεχόμαστε την αυθαιρεσία της Τουρκίας ως προς την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας, διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

«Καθιστούμε, για μιαν ακόμη φορά, σαφές πως το «ψευτομνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης», είναι παντελώς ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Άρα, κατ’ ουδένα τρόπο μπορεί για την Ελλάδα να αποτελέσει αντικείμενο οιασδήποτε διαπραγμάτευσης. Τα ανωτέρω συνεπάγονται, μεταξύ άλλων, και ότι θα ασκούμε, ελευθέρως και δίχως εκπτώσεις, το αναφαίρετο δικαίωμά μας να θωρακίζουμε αμυντικά τα νησιά μας, έναντι της προκλητικής τουρκικής απειλής και ότι θα εγγυώμεθα όλα τα δικαιώματα της ελληνικής θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρανίκας κατά Τσίπρα: «Έκανε ιδιωτικό κόμμα με πολιτικά ρετάλια – Έχει ευθύνη που ο Μητσοτάκης φέγγει ως το Έβερεστ»
Σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό - «Έχει κάνει τον εαυτό του προϊόν», υποστήριξε ο πρώην στενός συνεργάτης του, εκτιμώντας ότι ποσοστό 8% στις εκλογές θα συνιστούσε μεγάλη επιτυχία για την ΕΛΑΣ
Νίκος Καρανίκας
«Σφάχτηκαν» Μπάρκας και Γεωργιάδης: «Χοροπηδούσες σαν χούλιγκαν» – «Την έδρα που σου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την έδωσες;»
Η κριτική του ανεξάρτητου βουλευτή για τα συνθήματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η απάντηση του υπουργού Υγείας και η νέα προσωπική αιχμή για το παρελθόν του στο ΛΑΟΣ
Κώστας Μπάρκας και Άδωνις Γεωργιάδης
Ρωμανός: «Ψέμα ότι ο Τσίπρας ήταν πάντα απέναντι στη βία» – Η Αυγή είχε ένθετο «ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις»
Σφοδρά πυρά από τον διευθυντή Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ με αναφορές στα επεισόδια μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Η αντιπαράθεση με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη για τις κινητοποιήσεις
Νίκος Ρωμανός, ΝΔ
5
Μπακογιάννη κατά  Σαμαρά: «Όσα είπε για την ακρίβεια στερούνται σοβαρότητας» – «Το νέο κόμμα θα κάνει κάποια ζημία, όχι φοβερή»
Η απάντηση της βουλευτού της ΝΔ στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού - Οι αναφορές στον Καράογλου, την αλαζονεία των υπουργών και τον Αλέξη Τσίπρα
Ντόρα Μπακογιάννη
5
Κυριάκος Μητσοτάκης από τον «Δημόκριτο»: «Η κυβέρνηση συνομιλεί με το αύριο, άλλες πολιτικές δυνάμεις παραμένουν στο χθες»
Αιχμές του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση κατά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών - Έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τις προοπτικές της νέας γενιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαίνια «Δημόκριτος»
45
Ο Μιχάλης Μπεκίρης απαντά με εξώδικο στη Documento για τα δημοσιεύματα – Την αποπομπή του από τον Μητσοτάκη ζητά το ΠΑΣΟΚ
Νέα παρέμβαση της Χαριλάου Τρικούπη για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του συνεργάτη του πρωθυπουργού - Ερωτήματα και από την ΕΛΑΣ για την ιδιότητά του, τις αποδοχές και την αγορά ακινήτου
Μιχάλης Μπεκίρης 8