Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παυλόπουλος – Καμμένος: Έστειλαν ηχηρά μηνύματα και ξεναγήθηκαν σε φρεγάτες και υποβρύχια!

Παυλόπουλος
Φωτογραφία: Eurokinissi

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθόλα έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή”, διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος, υποδεχόμενος τον ΠτΔ, κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο Στόλου, στο ναύσταθμο Σαλαμίνας. Σαφής απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στο υποβρύχιο “Ματρώζος”, επισκέφθηκε τη φρεγάτα “Σπέτσαι” και την πυραυλάκατο “Κρυσταλλίδης”. Συνεχάρη τα πληρώματα για το υψηλό ηθικό και την ετοιμότητα τους στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Στόλου ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Παυλόπουλος!

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήταν ξεκάθαρος προς… πάσα κατεύθυνση: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται με σθένος τα σύνορά της και την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη σημείωσε με νόημα πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει απαρέγκλιτα να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας αλλά και τις διεθνώς αναγνωρισμένες συμφωνίες, όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάνης.

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι πλήρης, δεν αναθεωρείται δεν επικαιροποιείται, δεν αφήνει ίχνος γκρίζας ζώνης και όσοι το κάνουν το κάνουν, τους καλούμε να επανέλθουν στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», τόνισε συγκεκριμένα.

Για να συνεχίσει ο ΠτΔ: «Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη γείτονα Τουρκία στον ευρωπαϊκό προορισμό της».

Δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου και του Πάνου Καμμένου στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Παυλόπουλος

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ακόμη ότι η Τουρκίαα οφείλει να σεβαστεί ότι το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. “Δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες. Ένα θέμα έχουμε εν εκκρεμότητι κι αυτό είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας. Ο όρος διαφορές είναι πολλαπλώς εσφαλμένος και δίνει λάθος μηνύματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Το σύνολο των Δωδεκανήσων και των παρακείμενων νησίδων ανήκει στην Ελλάδα και επ’ αυτών η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχία. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της αμυντικής θωράκισης των νησιών της”, ανέφερε επιπρόσθετα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις