Πολιτική

Παυλόπουλος: Προορισμός της Ε.Ε. η ενοποίησή της

Παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα έκανε από την Τριφυλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας και τον προορισμό της Ε.Ε., που δεν είναι άλλος από την ενοποίησή της, όπως είπε.

Αναλυτικά, «η σημερινή μέρα μας διδάσκει ότι η ενότητα είναι το κυριότερο όπλο μας στον δρόμο της δημιουργίας. Αυτή η ενότητα θα έπρεπε να γίνει, και να είναι ένα όπλο στα χέρια της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Το βλέπουμε παντού σήμερα -δυστυχώς με τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται- η δύναμη που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να οδηγηθεί στον προορισμό της που είναι πανανθρώπινος προορισμός, που ξεπερνάει τους λαούς της, είναι η ενοποίηση της. Να γίνει μια ενιαία Ευρώπη Ομοσπονδιακού τύπου υπό όρους αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να γίνει. Αλλά σε εμάς τους Έλληνες αυτό το οποίο πρέπει πραγματικά να γίνει συνείδηση, είναι πως η ενότητα είναι η βάση της δικής μας δημιουργίας», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πανανθρώπινο ρόλο»

Και πρόσθεσε: «Και το επαναλαμβάνω, αυτή την ενότητα πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες να την μεταλαμπαδεύσουμε και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια. Το ξαναλέω -κουραστικά θα το τονίζω- η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνάει τους Λαούς της, έχει πανανθρώπινο ρόλο, είναι εκείνη που μπορεί να υπερασπισθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον Κόσμο σ΄αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, την Ειρήνη, τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη και ιδίως την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Άλλα για να μπορέσει να το πράξει, χρειάζεται η Ένοποίηση, να φτάσει στον τελικό της προορισμό. Αυτό που οι Πατέρες της Ευρώπης οραματίστηκαν για να μην ξαναγυρίσουμε στους εφιάλτες του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Και οι εφιάλτες δεν έχουν τελειώσει», προειδοποίησε ο κ. Παυλόπουλος.

Ενώ έκλεισε λέγοντας: «Τα μορφώματα του ναζισμού και του φασισμού δυστυχώς ξανά αναπτύσσονται και υπονομεύουν την Ευρώπη επιδιώκοντας την διάλυσή της. Το μεγάλο μας όπλο όσων πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα είναι η Ενότητά μας και η αποφασιστικότητά μας να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, τον Άνθρωπο ως Πνεύμα. Αυτές είναι οι σκέψεις που μου δημιουργεί η σημερινή μέρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 202
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21