Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παυλόπουλος: Προστασία της πολύτεκνης οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Παυλόπουλος: Προστασία της πολύτεκνης οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος επανέλαβε την ανάγκη προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας για την αντιμετώπιση του μείζονος δημογραφικού προβλήματος.

Στην συνάντηση η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «H Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας για τους Έλληνες και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας». Όπως σημείωσε «Τούτο προκύπτει, ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόταγμα, και από το Σύνταγμά μας, το οποίο, στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική, κυριολεκτικώς, προστασία, εκ μέρους του Κράτους, στην Πολύτεκνη Οικογένεια».

Επισήμανε παράλληλα ότι η επιλογή αυτή του Συντακτικού Νομοθέτη στοχεύει στο να υπενθυμίζει, στο διηνεκές, και στις τρεις Κρατικές Εξουσίες, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα αντιμετώπισης του μείζονος Δημογραφικού προβλήματος, η επιδείνωση του οποίου διαβρώνει δραματικά τα θεμέλια της Ελληνικής Κοινωνίας και υπονομεύει επικίνδυνα την προοπτική της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις