Πολιτική

Παυλόπουλος: Αυτονόητη η αλληλεγγύη των εταίρων, την περιμένουμε

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικά και αμετάκλητα διότι η ίδια δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός αυτής, με τον ίδιο τρόπο που δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της». Το μήνυμα αυτό έστειλε ξανά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ανοίγοντας τις εργασίες του Concordia Europe Summit.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, «αναμένει όμως η χώρα μου, ιδίως τώρα που είναι έτοιμη να υπερβεί την κρίση, έχοντας εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, την αλληλεγγύη των εταίρων της και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων, αφού η αρχή pacta sunt servanda είναι θεμελιώδης ευρωπαϊκή αρχή, της οποίας η συνεπής εφαρμογή είναι προϋπόθεση της διατήρησης της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλωστε, για να παραφράσω τον Τζωρτζ Όργουελ, δεν υπάρχουν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι “λιγότερο ίσα” σε σύγκριση με άλλα, όσον αφορά την συμπεριφορά που οφείλει να τους επιφυλαχθεί με βάση τις καταστατικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Αυτή την αυτονόητη μεταξύ εταίρων συμπεριφορά αλληλεγγύης, που δεν ενέχει κανένα στοιχείο υπερβολικής αξίωσης εκ μέρους μας, δικαιούμεθα λοιπόν σήμερα από τους εταίρους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη: «Η Ελλάδα της Δεξιάς “προεδρεύει” σήμερα στην Ευρώπη στους χαμηλούς μισθούς»
To κόμμα Τσίπρα υπενθυμίζει τη διαδρομή του ΥΠΟΙΚ από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και κάνοντας λόγο για μεταπήδηση στη «χρυσή παρέα» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 8
Ζαχαριάδης μετά την αντικατάστασή του: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο»
Ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «νέα δεδομένα» μετά την ίδρυση της ΕΛΑΣ - Στη θέση του ο Χρήστος Γιαννούλης, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος
Κώστας Ζαχαριάδης