Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παυλόπουλος – Τσίπρας: Καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καθοριστικό βήμα εξόδου από την κρίση χαρακτήρισαν από κοινού ο Πρωθπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την απόφαση του χθεσινού Eurogroup.

“Είμαι εδώ παρών, στο πλαίσιο του ρόλου μου, και είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος”, είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποδείχθηκε ότι η βασική αξιακή αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί, με όλα τα προβλήματα, επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, και απευθυνόμενος στους λαούς της Ευρώπης που καλούνται στις κάλπες, όπως στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αντέχουν για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό όραμα, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιβουλεύονται το όραμα της Ευρώπης, το μέλλον της Ευρώπης.

“Καθοριστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης προς τις αγορές και αυτό που αφορά και τον ελληνικό λαό που έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, δόθηκε και μια σαφής δέσμευση για το τέλος τον προγραμμάτων” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
“Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης”,  τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στη διεθνή θέση της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “η εικόνα που διαμορφώνεται δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκει αυτή τη φορά πολλούς συμμάχους μετά από πολύ καιρό και αυτό είναι κρίσιμο καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά με εντάσεις γύρω μας και βλέπουμε ότι όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί μας στηρίζουν τις προσπάθειές μας”.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κυπριακού, τονίζοντας πως “στη Γενέβη έχουμε ακόμη μια κρίσιμη διάσκεψη γι το Κυπριακό και πλέον πατάμε στα πόδια μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε