Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους – Θεωρίες συνωμοσίας για τις ανεμογεννήτριες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις φωτιές θα δοθούν άμεσα σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ενώ μίλησε και στα όσα ακούστηκαν για τη σχέση των πυρκαγιών με τις ανεμογεννήτριες.

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ανέφερε ότι δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο από τις φωτιές παρότι έχουν αποκλιμακωθεί οι εστίες, ενώ σημείωσε ότι στους δήμους έχουν δοθεί 25 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό δασών και οικοπέδων και έχουν αυξηθεί για το σκοπό αυτό, μέσα και προσωπικό για την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στο ερώτημα εάν οι δήμοι έχουν κάνει σωστή προετοιμασία ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στις Αποκεντρωμένες Διευθύνσεις που είναι αρμόδιες να ελέγξουν τους ΟΤΑ.

«Τα χρήματα δόθηκαν νωρίτερα από ποτέ, για καθαρισμό των εκτάσεων και επιπλέον υπάρχει νομοθετική παρέμβαση να επεμβαίνουν άμεσα σε καθαρισμό ιδιόκτητων οικοπέδων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά οι συνθήκες ήταν δύσκολες καθώς υπήρξαν ταυτόχρονα 47 εστίες που έπρεπε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να διαχειριστούν άμεσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, χαρακτηρίζοντας κατάκτηση το 112 που εκκένωσε τους οικισμούς.

 

Σημείωσε δε, ότι έχει δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός άμεσης αποζημίωσης, μέσω του οποίου θα καλυφθούν οι πληγέντες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι στη Σαρωνίδα έχει γίνει καταγραφή των ζημιών και μέχρι τώρα έχουν χαρακτηριστεί 8 σπίτια κόκκινα και άλλα 20 κίτρινα.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν κίνητρα πίσω από τις φωτιές, όπως η τοποθέτηση ανεμογεννητριών ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως οι καμένες περιοχές κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αυτές «θεωρίες συνωμοσίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
8
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 28
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 77
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη