Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης για Στέφανο Κασσελάκη: Με όσα λέει για την παράνομη πισίνα του προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τη διαμάχη για την υπόθεση της πισίνας στις Σπέτσες εξαπέλυσε την Τρίτη (20.08.2024) ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αφού υπενθυμίζει την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι «υφίσταται αρχαιολογική παρανομία όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία», κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ότι «δεν έχει να πει ούτε μία λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας».

«Επί τρεις ημέρες είναι ”εξαφανισμένος” ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Αντίθετα, επέλεξε να εμφανιστεί σήμερα με μια ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη πισίνα του, η οποία προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού: «Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία, υφίσταται αρχαιολογική παρανομία όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία -άρα και το Υπουργείο Πολιτισμού- οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη.

Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία.

Η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Κύριε Κασσελάκη, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Όσο μεγάλη ιδέα κι αν έχετε για τον εαυτό σας, το σπίτι σας δεν είναι αρχαιολογικό μνημείο και εσείς δεν ελέγχεστε για αρχαιότητες. Ελέγχεστε γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος. Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν νόμιμα κατασκευάστηκε η πισίνα σας, ή η δεξαμενή νερού, ή ο βόθρος, ή όπως εν πάση περιπτώσει αποφασίσετε να την ονομάσετε σήμερα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 11