Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης για Στέφανο Κασσελάκη: Με όσα λέει για την παράνομη πισίνα του προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τη διαμάχη για την υπόθεση της πισίνας στις Σπέτσες εξαπέλυσε την Τρίτη (20.08.2024) ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αφού υπενθυμίζει την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ότι «υφίσταται αρχαιολογική παρανομία όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία», κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ότι «δεν έχει να πει ούτε μία λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας».

«Επί τρεις ημέρες είναι ”εξαφανισμένος” ο ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης. Εκείνος που θα έφερνε νέα ήθη στην πολιτική δεν έχει να πει ούτε μια λέξη για τις αποκαλύψεις για τις χυδαίες λεκτικές επιθέσεις και απειλές του Ευρωβουλευτή του Ν. Παππά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Αντίθετα, επέλεξε να εμφανιστεί σήμερα με μια ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη πισίνα του, η οποία προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε πολίτη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού: «Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία, υφίσταται αρχαιολογική παρανομία όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία -άρα και το Υπουργείο Πολιτισμού- οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη.

Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία.

Η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Κύριε Κασσελάκη, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Όσο μεγάλη ιδέα κι αν έχετε για τον εαυτό σας, το σπίτι σας δεν είναι αρχαιολογικό μνημείο και εσείς δεν ελέγχεστε για αρχαιότητες. Ελέγχεστε γιατί το νησί των Σπετσών είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και ο οικισμός είναι προστατευόμενος. Ελέγχεστε για πολεοδομική παράβαση, για το αν νόμιμα κατασκευάστηκε η πισίνα σας, ή η δεξαμενή νερού, ή ο βόθρος, ή όπως εν πάση περιπτώσει αποφασίσετε να την ονομάσετε σήμερα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 24
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12