Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα γιατί έχει πρωταρχικά συμφέροντα

Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα γιατί έχει πρωταρχικά συμφέροντα
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi

«Είναι σαφής η δήλωση του κ. Δένδια, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τόσο σημαντική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα για την προστασία των θαλάσσιων ζωνών και της ζωής των ναυτικών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής (21.12.2023) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στην ερώτηση αν η Ελλάδα εμπλέκεται στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δεδομένου ότι οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα εντάσσονται στα αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, είναι σαφής».

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχει στην task force που θα πραγματοποιήσει επέμβαση στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια στο πέρασμα, λόγω των απανωτών επιθέσεων των Χούθι.

«Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο, έχει πρωταρχικό συμφέρον στην διατήρηση της ελευθερίας των θαλάσσιων ζωνών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών. Με λίγα λόγια, δεν θα μπορούσε η χώρα μας να λείπει από μια τόσο σημαντική επιχείρηση», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

«Ήταν πολύ καθαρή τοποθέτηση, μια απόφαση που έχει όλα τα μέσα και ακριβώς τον χαρακτήρα αυτοπροστασίας όπως την περιγράφει, χωρίς τίποτα περισσότερο η λιγότερο, ο κ. Δένδιας», συμπλήρωσε ο Παύλος Μαρινάκης για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μη κρατικά ΑΕΙ, Σύμφωνο Μετανάστευσης και όλα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης

«Η προώθηση του νόμου για τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων δεν αναιρεί την πρόθεση μας να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

«Είναι πλέον ώριμο το πολιτικό σύστημα ώστε να έχουμε μία πιο συνεπή στάση, για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα, που θα δώσει πνοή στη χώρα και πολλές δυνατότητες στους Έλληνες φοιτητές».

Σε ό,τι αφορά στην κυβερνητική πρωτοβουλία σχετικά με τον οργανισμό «Ανάπλαση ΑΕ», ο κ. Μαρινάκης διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα διαχειριστικού ελέγχου για την απερχόμενη δημοτική αρχή, υπενθύμισε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη προ διετίας και την αποσυνέδεσε πλήρως από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία στο Δήμο Αθηναίων.

Αναφορικά με τη συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το σύμφωνο Μετανάστευσης ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι αυτή ικανοποιεί τις ελληνικές διεκδικήσεις και διασφαλίζει πως τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ θα βάζουν πλέον υποχρεωτικά «πλάτη» στις χώρες πρώτης υποδοχής σε περιόδους αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

«Μόνον ο κ. Κασσελάκης φαίνεται πως δεν κατάλαβε την ανάρτηση του υπουργού του Πακιστάν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης που διέψευσε εκ νέου πως υπάρχει η οποιαδήποτε συμφωνία για την έλευση στη χώρα μας εργατικών χεριών από τη συγκεκριμένη χώρα της Ασίας.

Σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση πάντοτε ακούει με σεβασμό τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις απόψεις της κοινωνίας των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εφαρμόζει την πολιτική, που έχει εξαγγείλει υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και μένει να αποσαφηνιστεί σε ποιο χρόνο αυτή θα εκδηλωθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις