Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Παύλος Μαρινάκης: Η βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας «ανήκει στο βαρύ έγκλημα»

Παύλος Μαρινάκης: Η βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας «ανήκει στο βαρύ έγκλημα»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (03.02.2024) έξω από το υπουργείο Εργασίας στην «καρδιά» της Αθήνας, με τον Παύλο Μαρινάκη να κάνει λόγο για «πολύ σοβαρό περιστατικό».

«Μας ανησυχεί το χτύπημα, έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα».

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στα γύρω κτήρια, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια στο υπουργείο Εργασίας και στα γραφεία τράπεζας.

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων σε εφημερίδα, οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Την ευθύνη για την έκθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Πιο αναλυτικά, το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:48. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο και διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσματζόγλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα που βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία τράπεζας, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

Ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η οδός Σταδίου παραμένει κλειστή από το ύψος της Πεσμαζόγλου μέχρι αυτή την ώρα, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς διεξάγονται έρευνες από πυροτεχνουργούς.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις