Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης στο LiveNews: «Δεν θυμάμαι να υπήρξε πιο συμπαγής ΚΟ από τη δική μας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε στο Live News για την πορεία του Μεταναστευτικού στην χώρας μας και σχολίασε τον υπό διαμόρφωση πολιτικό χάρτη που προκύπτει μετά τις αλλαγές που συμβαίνουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για την αναφορά της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Δεν έγινε καμία επίθεση. Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έχουμε ενημέρωση πολιτικών συντακτών, όπου έγινε μία ερώτηση για μία επίθεση που μας είχε κάνει η ευρωβουλευτής -στον πρωθυπουργό- κι απάντησα ότι καλό είναι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία τόσο σοβαρή παγκόσμια συνθήκη, είναι πολύ σοβαρά τα διακυβεύματα για να χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις και θύμισα πού ανήκει ο καθένας.

Η κυρία Λατινοπούλου αποφάσισε να ενταχθεί στη σκληρή άκρα δεξιά. Το τελευταίο κόμμα που χρειάζεται να απολογείται για συγκυβερνήσεις ή συμπράξεις με την άκρα δεξιά είναι η Νέα Δημοκρατία», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και τόνισε: «Εμείς δεν συνομιλούμε και δεν συνυπάρχουμε με τα άκρα».

Για το Μεταναστευτικό

«Επί Μητσοτάκη από 90 – 93 χιλιάδες παράνομους μετανάστες που διέμεναν στην Ελλάδα -ακόμα και μία κακή μέρα- πάμε στους 23 χιλιάδες. Είναι μία μείωση περίπου 80%. Έχουμε μία άλλη πολιτική και στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας. Έχουμε μηδενικές εισροές στα χερσαία μας σύνορα και κάνουμε μία πολιτική αποτροπής με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Παράλληλα διαμήνυσε ο Παύλος Μαρινάκης «δεν υπήρξε ποτέ ανοιχτή πόρτα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου».

Για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και μεταξύ ανηλίκων και ενδοοικογενειακής βίας ο κ. Μαρινάκης δήλωσε «135 γυναίκες κάνουν χρήση του panic button την εβδομάδα κι έχουμε 270 συλλήψεις για την παραβατικότητα σε βάρος των γυναικών».

Για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς αν θα γίνει το ραντεβού μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, απάντησε:

«Βεβαίως. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και του πρότεινε την συνάντηση και περιμένουμε από τον κ. Ανδρουλάκη να μας πει πότε. Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν ο βασικός μας πολιτικός αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκοπήσεις όμως αυτό δείχνουν».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει όλο και πιο χειρότερα δημοσκοπικά».

Για τους Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή

Ο κ. Μαρινάκης στην συνέχεια μίλησε και για τα εσωκομματικά της ΝΔ, και ειδικότερα για την απόφαση των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Καραμανλή να μην δώσουν το παρών στο street party της Ρηγίλλης όπου εορτάστηκαν τα 50 χρόνια της ΝΔ:

«Δεν είμαι αυτός που θα σχολιάσει τις επιλογές και τις ανακοινώσεις πρώην προέδρων του κόμματος και πρώην πρωθυπουργών. Μπορεί κάποιος να κάνει δύο συγκρίσεις: η μία είναι της συγκεκριμένης κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας σε σχέση όλες τις υπόλοιπες κυβερνήσεις και κοινοβουλευτικές ομάδες δεύτερης 4ετίας στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δεν θυμάμαι να υπήρξε πιο συμπαγής ΚΟ από τη δική μας. Και η δεύτερη σύγκριση είναι αυτή της ΝΔ με τα υπόλοιπα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν -Φόρτωσε την ευθύνη της ακρίβειας στους πολίτες
«Στο όνομα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, θα συνεχίσει να βλέπει δισεκατομμύρια να βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών και να καταλήγουν στα αποθεματικά των τραπεζών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 22
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7