Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται αλλαγές στην ηγεσία – Θα είμαι παρών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα χτυπήματα κατά του Στέφανου Κασσελάκη συνεχίζει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πλέον εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής (1.9.24), ο Παύλος Πολάκης δηλώνει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση, ρόλο, που όπως γράφει, επιβάλλεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με αλλαγές στην ηγεσία του, αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και κατά των «87».

Ενώ τονίζει πως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας», δηλώνοντας παρών.

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση που θα ρίξει το Μητσοτάκη που κλονίζεται απο την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηία της κοινωνίας (όσο και να τον φτιασιδώνουν τα χρηματοδοτούμενα συστημικά ΜΜΕ). Μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα έχει προοπτική να γίνει κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα: Λαϊκά κατανοητό. Κοινωνικά αναγκαίο. Σε σύγκρουση με τη διαπλοκή. Με ελπίδα στη νέα γενιά! Αυτόν τον ρόλο πρέπει και επιβάλλεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ!», γράφει αρχικά ο κ. Πολάκης.

«Με αλλαγές στην ηγεσία, με πλατιά απεύθυνση στις ζωντανές και προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας για αυτοοργάνωση και πύκνωση των γραμμών του, με ισχυρή καθημερινή παρουσία παντού σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα! Με ξεκάθαρες θέσεις. Από τα εθνικά θέματα μέχρι το ισχυρό κοινωνικό κράτος με αξιοπρεπείς λειτουργούς, με αναστροφή της υποτίμησης της αξίας της εργασίας που έφεραν τα μνημόνια, με αλλαγή της κατεύθυνσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην εργασία, στην αγροτική παραγωγή και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με δημόσιο έλεγχο μιας τράπεζας,της ΔΕΗ και ενός διυλιστηρίου, με βαθιές αλλαγές στη Δικαιοσύνη που έχω περιγράψει, με λύση υπέρ του κόσμου και όχι των τραπεζών και των φαντς του ιδιωτικού χρεους», υπογραμμίζει.

«Αυτό το σκοπό δεν τον εξυπηρετεί: Ούτε η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακίων στα σόσιαλ,της επίδειξης της προσωπικής ζωής, των προσωπικών επιλογών και του πλούτου που σκεπάζουν και οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατι δεν το ακούει η κοινωνία!», επισημαίνει.

«Ούτε τα σχέδια κάποιων να φύγουν απο βουλευτές του Σύριζα για να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της “κεντροαριστεράς της διαπλοκής”!!! Όποιοι τολμήσουν να το κάνουν αυτό θα τιμωρηθοών και από τον λαό και από την ιστορία, όπως έγινε και πρόσφατα με κάποιους άλλους που πίστεψαν μετά τις εκλογές του Μαϊου του 2023 “πως ηρθε η ωρα τους”, έχασαν την προεδρία, διέσπασαν το ΣΥΡΙΖΑ και τελικά ο λαός τους κατέταξε στο πραγματικό τους μπόι!», σχολιάζει.

Η Κεντρική Επιτροπή στις 6-7 Σεπτεμβρίου θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας! Θα είμαι παρών!», καταλήγει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 13
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9