Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτηση που στοχοποιεί δημοσιογράφους και δικαστές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά. Ταυτόχρονα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν σειρά αναρτήσεων στις οποίες γίνονται αναφορές σε δικαστικούς, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου, ενώ, για την ανάρτηση Πολάκη, η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ανακοίνωση Δικαστών και εισαγγελέων

Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με δριμεία ανακοίνωση της κάνει λόγο για βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα και ζητάει άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας. 

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 11
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 27