Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Ψηφίστε την άρση ασυλίας μου μη σας βάλει να ζητήσετε συγγνώμη ο Στουρνάρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του. Η συζήτηση γίνεται καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης ύστερα από μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα για ανάρτηση στο facebook.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της ομιλίας του θέλησε  να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρξει, όπως τόνισε, καμία παρανόηση από τα «Πετσοταϊσμένα site ΜΜΕ», ότι «δεν φοβάμαι τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις». Παρ’ όλα αυτά, ο Παύλος Πολάκης στο σύνολο της ομιλίας του υποστήριξε πως τα όσα έγραψε στο facebook ήταν «στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας όπως αυτή καλύπτεται από το άρθρο 62 του Συντάγματος, όπως αναθεωρήθηκε το 2019 και το άρθρο 83 του ΚτΒ».

Χαρακτήρισε «αβάσιμη και εκδικητική την μήνυση του κ. Στουρνάρα» κάτι που, εάν αρθεί τελικά η ασυλία του, θα το αποδείξει και ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Καταλόγισε στην διοικητής της ΤτΕ  ότι με τις μηνύσεις του επιχειρεί να «παρέμβει στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα», να «λογοκρίνει και φιμώσει τους βουλευτές» και ότι συμπεριφέρεται ως «Λουδοβίκος που θεωρεί ότι Το Κράτος είμαι Εγώ».

Το «διακύβευμα», είπε ο Παύλος Πολάκης, «αυτής της υπόθεσης, ξεπερνά εμένα και την πολιτική συγκυρία». Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε ότι «σήμερα θα κάνετε το χατίρι στον Στουρνάρα για να άρετε την ασυλία μου, υπό τον φόβο μην σας βάλει να του ζητήσετε συγγνώμη όσοι δεν την ψηφίσετε, όπως έκανε ο άλλος εκδότης, αλλά και γιατί φοβάστε μην σας ζητήσει να πληρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπουργών και των κομμάτων σας». «Ανοίγετε» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «κεκρόπορτα κατά του κοινοβουλευτικού ελέγχου» και για την «φαλκίδευσή του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε μια σειρά από τραπεζικά δάνεια, τα οποία και τα χαρακτήρισε «πιστολιασμένα», είπε ότι «γι’ αυτό τον αποκάλεσα άθλιο και τρισάθλιο» καθώς ως «αρχιτραπεζίτης» και «Βασιλιάς Ήλιος του τραπεζικού συστήματος» θα έπρεπε βάση του Κανονισμού της ΤτΕ να προβεί σε έλεγχο των τραπεζών για αυτές τις χορηγήσεις τους.

Ο Παύλος Πολάκης, μετά από μια αγόρευση, που διάρκεσε κοντά στα τριάντα λεπτά της ώρας, είπε στο Σώμα «ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τις μηνύσεις του φοβάμαι, ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε σκύβουμε το κεφάλι. Στην καινούρια κοινωνική συμμαχία που χτίζουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 13
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία
«Σφάχτηκαν» Αντωνοπούλου - Βούλτεψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η Δεξιά στήνει πελατειακά δίκτυα» – «Εσείς μοιράζατε θέσεις με τον Καμμένο»
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της υπόθεσης, με εκατέρωθεν αιχμές για πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια, τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικές αναφορές
Βούλτεψη και Αντωνοπούλου
Σκληρό σφυροκόπημα της ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: Φιέστα στο ΟΑΚΑ πάνω στα ερείπια της εγκατάλειψης
Σφοδρή επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατηγορεί την κυβέρνηση για επταετή αδιαφορία
OAKA 19
Μητσοτάκης: Το 2030 η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα – 23 δις ευρώ για επενδύσεις σε βάθος 5ετιας
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελεί το κεντρικό θεσμικό πλαίσιο για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των έργων που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους εθνικούς πόρους
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030  στο Ωδείο Αθηνών.   Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
36