Πολιτική

Παύλος Πολάκης: Ψηφίστε την άρση ασυλίας μου μη σας βάλει να ζητήσετε συγγνώμη ο Στουρνάρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άστραψε και βρόντηξε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του. Η συζήτηση γίνεται καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης ύστερα από μήνυση του Γιάννη Στουρνάρα για ανάρτηση στο facebook.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη της ομιλίας του θέλησε  να ξεκαθαρίσει, για να μην υπάρξει, όπως τόνισε, καμία παρανόηση από τα «Πετσοταϊσμένα site ΜΜΕ», ότι «δεν φοβάμαι τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις». Παρ’ όλα αυτά, ο Παύλος Πολάκης στο σύνολο της ομιλίας του υποστήριξε πως τα όσα έγραψε στο facebook ήταν «στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας όπως αυτή καλύπτεται από το άρθρο 62 του Συντάγματος, όπως αναθεωρήθηκε το 2019 και το άρθρο 83 του ΚτΒ».

Χαρακτήρισε «αβάσιμη και εκδικητική την μήνυση του κ. Στουρνάρα» κάτι που, εάν αρθεί τελικά η ασυλία του, θα το αποδείξει και ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Καταλόγισε στην διοικητής της ΤτΕ  ότι με τις μηνύσεις του επιχειρεί να «παρέμβει στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα», να «λογοκρίνει και φιμώσει τους βουλευτές» και ότι συμπεριφέρεται ως «Λουδοβίκος που θεωρεί ότι Το Κράτος είμαι Εγώ».

Το «διακύβευμα», είπε ο Παύλος Πολάκης, «αυτής της υπόθεσης, ξεπερνά εμένα και την πολιτική συγκυρία». Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε ότι «σήμερα θα κάνετε το χατίρι στον Στουρνάρα για να άρετε την ασυλία μου, υπό τον φόβο μην σας βάλει να του ζητήσετε συγγνώμη όσοι δεν την ψηφίσετε, όπως έκανε ο άλλος εκδότης, αλλά και γιατί φοβάστε μην σας ζητήσει να πληρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπουργών και των κομμάτων σας». «Ανοίγετε» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «κεκρόπορτα κατά του κοινοβουλευτικού ελέγχου» και για την «φαλκίδευσή του».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε μια σειρά από τραπεζικά δάνεια, τα οποία και τα χαρακτήρισε «πιστολιασμένα», είπε ότι «γι’ αυτό τον αποκάλεσα άθλιο και τρισάθλιο» καθώς ως «αρχιτραπεζίτης» και «Βασιλιάς Ήλιος του τραπεζικού συστήματος» θα έπρεπε βάση του Κανονισμού της ΤτΕ να προβεί σε έλεγχο των τραπεζών για αυτές τις χορηγήσεις τους.

Ο Παύλος Πολάκης, μετά από μια αγόρευση, που διάρκεσε κοντά στα τριάντα λεπτά της ώρας, είπε στο Σώμα «ψηφίστε ό,τι θέλετε, η αλήθεια είναι αυτή που είπα, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τις μηνύσεις του φοβάμαι, ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε σκύβουμε το κεφάλι. Στην καινούρια κοινωνική συμμαχία που χτίζουμε τα πράγματα θα είναι αλλιώς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν φωτίζουμε μόνο τον Λευκό Πύργο, φωτίζουμε ολόκληρη τη Μακεδονία»
Με τη «Μισιρλού» η φωταγώγηση του ιστορικού μνημείου - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα η ειδική τελετή για το εμβληματικό μνημείο της συμπρωτεύουσας
Λευκός Πύργος
52
Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη που διέκοψε τον Παπαστεργίου στον αέρα: «Με γείωσε για να απαντήσει στον Κυριάκο;»
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση - Η αυθόρμητη αντίδραση της δημοσιογράφου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου 5
Διονύσης Τεμπονέρας για Pizza Fan: Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους
Ο τομεάρχης Εργασίας της ΕΛΑΣ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και τη θέσπιση πλαισίου προστασίας για αντίστοιχες περιπτώσεις εργοδοτικής αφερεγγυότητας ή παρανομιών
Διονύσης Τεμπονέρας, ΕΛΑΣ