Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Χαμός στη Βουλή – Διακόπηκε η συνεδρίαση

Παύλος Πολάκης: Χαμός στη Βουλή – Διακόπηκε η συνεδρίαση

Χαμός έγινε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας (31.01.2022), με πρωταγωνιστή – σε ακόμα ένα… θερμό επεισόδιο- τον Παύλο Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης, κατά την συζήτηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, όταν ήρθε η σειρά του και ανέβηκε στο βήμα, ξεκίνησε την ομιλία του εξαπολύοντας επίθεση στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση «Novartis».

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

«Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «ξευτελισμό της Βουλής».

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της «Novartis» δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», επέμεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Αθανασίου αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ διέκοψε τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.
«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» ακούστηκε να λέει ο κ. Αθανασίου.

Μετά το επεισόδιο, ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο Facebook: “Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυε την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΗ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβαρτις!!! Ειχε ζητήσει ο ιδιος να του απαντήσουμε. Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!! Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασουλα!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!”.

Το tweet του Άδωνι

Το περιστατικό σχολίασε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά: “Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις