Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του στη Βουλή

Παύλος Πολάκης: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας του στη Βουλή

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε το μεσημέρι της Πέμπτης (23.02.2023) η Ολομέλεια της Βουλής.

Από τους 171 ψηφίσαντες, το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν, ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ψηφίστε (για την ασυλία μου) τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα…”

«Φωτιά» έβαλαν Παύλος Πολάκης και Κώστας Μαραβέγιας στην Ολομέλεια με αφορμή τη συζήτηση της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για την μήνυση που του κατέθεσε για συκοφαντική δυσφήμηση ο «γαλάζιος» βουλευτής, σχετικά με την υπόθεση των επενδυτικών σχεδίων της συζύγου του στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η «κόντρα» τα είχε όλα… Όχι μόνο ακραίους χαρακτηρισμούς, αναρτήσεις εγγράφων στο προστατευτικό τζάμι του βήματος της Ολομέλειας, ηχητικά εκπομπών μέσω κινητού, αλλά και βολές μέσω ανταλλαγής… αιχμηρών μαντινάδων:

Παύλος Πολάκης: “Την δύναμη στον άνθρωπο/ την δίνουν οι φίλοι/ όπως το λάδι που κρατά την φλόγα στο καντήλι”
και “Η περηφάνεια ανθρωπιά μέσα από τη νίκη ανδρεία/ Αυτά είναι που δίνουν στον βουλευτή αξία”.

Κώστας Μαραβέγιας: “Ζηλεύουν τον κρητικό/ για την παλικαριά του/ μα, τον Πολάκη τον γελούν / για την ανημποριά του”.

Ο κ. Πολάκης, υποστήριξε διαχρονικά όλες τις καταγγελίες σκανδάλων που έχουν κάνει ο ίδιος και ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τομεάρχης, λέγοντας πως «εδώ παίζονται ζητήματα προσωπικής ηθικής και αξιοπρέπειας». Υποστήριξε ότι η κοινοβουλευτική θητεία της απερχόμενης κυβέρνησης τελειώνει όπως περίπου ξεκίνησε, με μια ακόμη αίτηση άρσης ασυλίας μου».

Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έφερε και υλοποίησε επτά αιτήματα άρσης ασυλίας μου (ένα του Πουλή, δύο του εκδότη δημοσιογράφου Γ. Κουρτάκη, δύο του Γιάννη Στουρνάρα, ένα της Φωτεινής Αραμπατζή και ένα το σημερινό του Κώστα Μαραβέγια). Το ίδιο διάστημα συζητήθηκαν περί τις 15 αγωγές εναντίον μου στα πολιτικά δικαστήρια που οι ενάγοντες ζητούσαν αθροιστικά περίπου 1 εκατ. ευρώ».

Οι μηνύσεις και οι αγωγές αυτές, είπε, αποσκοπούσαν στο να φοβηθώ, να λιγοψυχήσω, να κάνω πίσω, να εξοντωθώ ψυχολογικά, οικογενειακά και οικονομικά και να κλείσω τα μάτια, να συνετιστώ κάνοντας τα στραβά μάτια στην διαπλοκή και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος». Εμένα, όμως, είπε «θα πρέπει να μάθατε ότι με θρέφει ο καυγάς και με θρέφει να βρίσκω και να αποκαλύπτω την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος». Στόχος σας είπε, μέσα από αυτές τις μηνύσεις και αγωγές ήταν «εάν σας καθόντουσαν, να με απονομιμοποιήσετε…». Όμως αυτό που καταφέρατε «είναι οι υποθέσεις αυτές, που ήταν εξόφθαλμα σκάνδαλα, να τα μάθει ο κόσμος καθώς τα είχαν αποκρύψει τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ».

Ανέφερε πως η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι «όλες οι καταγγελίες μου ήταν αληθινές! Και σας ενημερώνω, ότι δεν υπάρχει ούτε μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση, αστική ή ποινική, η οποία να με καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμηση. Ούτε μια, σε τουλάχιστον 25 αγωγές και μηνύσεις που έχουν εκδικαστεί ότι είπα ψέματα» και πρόσθεσε ότι «σε όλες τις υποθέσεις έχω αθωωθεί και με την βούλα του δικαστηρίου. Σε μια μόνο υπόθεση καταδικάστηκα και σε αυτή, όχι γιατί είπα ψέματα, αλλά επειδή κρίθηκαν ότι οι χαρακτηρισμοί μου ότι ήταν πέρα του μέτρου».

Απέδωσε στη ΝΔ «εμπάθεια προς το πρόσωπό του» και ανέφερε ότι ο ίδιος και τα στελέχη του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ «σας έχουμε γίνει ο εφιάλτης σας, που έχει κάνει ορισμένους να κοιμούνται και να ξυπνούν, μήπως θα είναι η επόμενη αποκάλυψή τους» και αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλες τις καταγγελίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ειδικά για την υπόθεση του βουλευτή Κώστα Μαραβέγια, ο κ. Παύλος Πολάκης, επέμεινε των καταγγελιών και μεταξύ άλλων ότι «τον πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη και το χέρι στο μέλι» και «τώρα τολμά να μας πεί ότι τον συκοφαντούμε». Πιάστηκε, είπε, μια «γίδα που είχε βάρος 4,2 εκατ. ευρώ». Τόνισε πως «δεν θα πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία», διαβεβαίωσε ότι «εγώ το κούτελο σε αυτή τη ζωή το έχω καθαρό».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας, με την παρουσία της συζύγου του στα θεωρία όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, έλαβε το λόγο και απάντησε στον κ. Πολάκη παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για τα γεγονότα. Μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε «εθνικό συκοφάντη», «επίγονο του Αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού». Πρόκειται για ένα άνθρωπο που δεν μπορεί να βάλει όριο στην εχθροπάθειά του». Μίλησε για «μυθεύματα και λάσπη Πολάκη για τα οποία θα λογοδοτήσει». Προανήγγειλε ότι αυτή η υπόθεση «είναι η αρχή μια μεγάλης πορείας» και ότι θα του καταθέσει και αγωγή, γιατί όπως είπε «εγώ έχω την φορά». Την αλήθεια, είπε, «δεν μπορεί να την κρύψουν τα μυθεύματα και οι Πολακισμοί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις