Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παύλος Χαϊκάλης: Θέλουν να πλήξουν τους ΑΝΕΛ – Δεν υπάρχει κυπριακή offshore

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

“Πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είναι offshore“, απλά είναι κυπριακή εταιρεία και δεν πρόκειται για εταιρεία που μου ανήκει, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου αναφορικά με την υπόθεση που προέκυψε ότι έχει εταιρεία offshore στην Κύπρο.

Διευκρινίσεις για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά την εμπλοκή του με εταιρεία διαχείρισης δικαιωμάτων στην Κύπρο έδωσε ο Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι η μοναδική σχέση του με την εταιρεία Metrofin πηγάζει απο το συμβόλαιο εκπροσώπησης για τη διαχείριση των πνευματικών του δικαιωμάτων απο την εργασία του ως ηθοποιός ενώ εξήγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα πληρώθηκαν στην Κύπρο με την εργασία που παρείχε να αμείβεται στην Ελλάδα.

«Τα τιμολόγια κόβονταν εδώ»,είπε ο κ. Χαϊκάλης και προσέθεσε ότι για τις αμειβόμενες υπηρεσίες οι οποίες απορρέουν απο τη σύμβαση με την κυπριακή εταιρεία έχει φορολογηθεί μέχρι το τελευταίο ευρώ ενώ η εταιρεία του οφείλει και χρήματα.
ΦΩΤΟ NEWSIT
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η Metrofin δεν αποτελεί off shore αλλά μια κυπριακή, ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία λειτουργούσε και ως ατζέντης του για την κυπριακή αγορά μέχρι και το 2011 όταν η συνεργασία διεκόπη καθώς «οι δουλειές δεν πήγαινα καλά».

«Ακόμα και να είχα off shore δεν αποτελεί αδίκημα. Το να μην τη δήλωνα θα ήταν παράνομο», σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης και επανέλαβε ότι δεν συμμετέχει στην εταιρεία ούτε ως μέτοχος, ούτε ως διαχειριστής, ούτε ως απλό μέλος της. «Δεν είμαι εγώ η εταιρεία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δικαιολόγησε την επιμονή του Πάνου Καμμένου προκειμένου να δοθεί δημοσιότητα στην απάντησή του για τη σχέση του με την εταιρεία και έκανε λόγο για «λάσπη» που έχει σκοπό να πλήξει τον ίδιο και το κόμμα..

«Είναι η δεύτερη φορά που δέχομαι bullying, η πρώτη φορά ήταν όταν ανέλαβα το υπουργείο… Μέσω εμού χτυπάνε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την απερχόμενη κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Χαϊκάλης αποσυνδέοντας την υπόθεση με τις λίστες του κόμματος για τις εκλογές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε