Πολιτική

Παύλος Χρηστίδης για Φώφη Γεννηματά: Μας κρατούσε από το χέρι – Έχουν αλλάξει πολλά για το ΚΙΝΑΛ

Στην ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά και τη μάχη για τη διαδοχή στο Κίνημα Αλλαγής αναφέρθηκε ο Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (28/10). Περιγράφοντας την πρώην πρόεδρο, έκανε λόγο για μια πολύ δυνατή γυναίκα, τολμηρή, που στα πολύ δύσκολα δεν δίστασε να «βγάλει μπροστά» τους νέους και να είναι δίπλα τους. 

«Η Φώφη μας κρατούσε από το χέρι, είπε “όχι” στο φόβο, είναι τα πάντα μας» σημείωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης. Ειδικότερα, περιέγραψε τη Φώφη Γεννηματά ως πολύ αξιοπρεπή, πολύ δυνατή, πολύ τολμηρή. Ως ένα άνθρωπο που στα πολύ δύσκολα επέλεξε να ανανεώσει και να βάλει μπροστά ανθρώπους που δεν τους ήξερε κανείς και να τους δώσει το βάρος μια ευθύνη, και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν πάντα διπλά να μας κρατήσει από το χέρι, γιατί δεν ξέραμε σε τι κόσμο μπαίνουμε». 

«Όταν η Φώφη Γεννηματά έγινε πρόεδρος ΠΑΣΟΚ ήταν τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα, στα όρια του να μπει στη Βουλή. Και ο τρόπος με τον όποιο πορεύτηκε δείχνει ότι η αγάπη που παίρνει σήμερα της αξίζει παρά πολύ», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στην ιστορία με το μικρό της όνομα. Είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια για ανθρώπους, πολύ σπανιότερα με τους πολιτικούς. Είχε αδιαμεσολάβητη σχέση με τον κόσμο. Η ζεστασιά της από κοντά δημιουργούσε τέτοια σχέση με τον κόσμο, και  η Φώφη έβλεπε πάντοτε το δρόμο της επαφής με τον κόσμο και έβλεπε πάντα τη μεγάλη εικόνα». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Ρουφούσε το μεδούλι της ζωής»

Συνεχίζοντας δήλωσε πως «είχε πάντοτε στο μυαλό της τον άνθρωπο, δεν ξεχώριζε ποιον είχε γύρω της… Έβλεπε τη μεγάλη εικόνα. Κρατούσε μέσα της τον πόνο που υπήρχε και έκανε τα πάντα να τον ξεπεράσει με χαμόγελο και αισιοδοξία είχε και αξιοσύνη χάραξε δρόμο απέναντι σε χαμένες υποθέσεις και τις κέρδισε. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε τη ζωή, ρουφούσε το μεδούλι της ζωής, χάριζε χαμόγελα σε όλους, ήταν η ψυχή της παρέας».

Όταν χόρεψε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στο σπίτι της

Ο Παύλος Χρηστίδης διηγήθηκε ότι «το Γενάρη του 2018, θα μου μείνει αξέχαστο, σε μια από τις γιορτές που έκανε στο σπίτι μετά από πίεση των φίλων και συνεργατών της σηκώθηκε να χορέψει το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας… Έβλεπες μια γυναίκα που έβγαζε από μέσα της ζωή, περηφάνια, γενναιότητα, αυτό που κουβαλούσε». 

«Η Φώφη είναι τα πάντα μας»

«Είναι παράδειγμα σύμβολο για την Ελλάδα. Αν θεωρούμε ότι τα ‘όχι’ μας είναι αυτά που μας καθορίζουν, η Φώφη είπε γενναία ‘όχι’ στο φόβο, δεν δείλιασε πότε, δε σταμάτησε πότε δείχνοντας σημασία στη νεότερη γενιά. Για εμάς είναι τα πάντα μας… Ανέδειξε τη νεότερη γενιά. Ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή διπλά τους υποστηρίζοντας τους και συμβουλεύοντάς τους» επισήμανε.

«Έχουν αλλάξει πολλά» για τη μάχη της διαδοχής 

Ερωτηθείς δε για τη μάχη της διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης σχολίασε «δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, οι σκέψεις μου είναι στην οικογένειά της στους φίλους και τους συνεργάτες της, έχουν αλλάξει πολλά από τα δεδομένα και στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να τα δούμε. Σε μια δυο μέρες θα ξανασυζητήσουμε για τη διαδικασία. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα
«Ο αγώνας για τη δικαίωση είναι κοινός. Και θα είναι νικηφόρος» τονίζει στο μήνυμα του για την 51η μαύρη επέτειο του Αττίλα ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη 10
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Μαρινάκης να είναι πιο μετρημένος γιατί εκπροσωπεί τη χρεοκοπία, την κρίση και την κυβέρνηση των σκανδάλων
«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία στις 21 Αυγούστου 2018»
ΣΥΡΙΖΑ 3
ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Αξιοποίηση Ακινήτων ΕΔ και Σύσταση αρμόδιου Ταμείου και Φορέα» – Τι αλλαγές φέρνει
Κατατέθηκε χθες Παρασκευή (18.07.2025) στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) που αφορά την αξιοποίηση Ακινήτων...
Στρατιώτης - ΓΕΣ
Παύλος Μαρινάκης για τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 2015: Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ανίκανος διαπραγματευτής και έπαιξε τη χώρα στα ζάρια
«Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ανίκανος διαπραγματευτής και υπέγραψε ότι του έθεσαν οι δανειστές με το τρίτο μνημόνιο και την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για 99 χρόνια»
Ο ΠαύλοςΜαρινάκης 4
Ο Ευάγγελος Αντώναρος καλεί Καραμανλή, Σαμαρά, Παπανδρέου και Τσίπρα να ζητήσουν την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
«Η λύση είναι μία: Απαλλαγή από αυτή την κυβέρνηση της λοβιτουρας της συγκάλυψης και του ψεύδους» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Καραμανλή και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Αντώναρος 31