Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πελώνη για Λαγό: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

Πελώνη για Λαγό: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

Ο Γιάννης Λαγός επέστρεψε στην Ελλάδα και οδηγείται εκεί όπου τον έστειλε η ελληνική δικαιοσύνη: στη φυλακή. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις τους «χαιρέτισαν» την εξέλιξη.

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της», επισημαίνει σε δήλωσή της η Αριστοτελία Πελώνη λίγο μετά την μεταγωγή του Γιάννη Λαγού στο Εφετείο για να ξεκινήσει η διαδικασία της φυλάκισής του.

«Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη της Δημοκρατίας

«Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «μια νίκη όσων πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει επιπλέον ότι «αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε».

Σημειώνει καταληκτικά ότι «η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις