Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πελώνη για νέα Σμύρνη: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας υποδαυλίζουν την κοινωνική ένταση

Πελώνη για νέα Σμύρνη: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας υποδαυλίζουν την κοινωνική ένταση

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται, με αιτία αυτή τη φορά τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης (09.03.2021) στη Νέα Σμύρνη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ πυρά εξαπέλυσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η Αριστοτελία Πελώνη χαρακτήρισε τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη χθες «θλιβερές και διχαστικές», σημειώνοντας ότι συνιστούν και ασέβεια για όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη της πανδημίας στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, πατώντας στην ψυχολογική κόπωση, την οργή αλλά και την κούραση που υπάρχει για τα περιοριστικά μέτρα.

Click4more «Πόλεμος» Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη – «Είχαν καλλιεργήσει κλίμα μίσους»

Κατά την Αριστοτελία Πελώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 3% και πρόσθεσε ότι τα συνθήματά του, θυμίζουν τις καταστάσεις του 2008 και του 2011. «Δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει σε αυτές τις καταστάσεις», τόνισε.

Απέδωσε αυτή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ότι δεν έχει βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα και για να καλύψει αυτό το κενό εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για μικροκομματικά οφέλη.

Απέρριψε το επιχείρημα «η βία γεννά βία» λέγοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα επιβολής του νόμου με «μπαχαλάκηδες» και πως υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται.

Όσον αφορά στον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς, την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε ξανά για εικόνα που «προφανώς είναι ενοχλητική και αδιανόητη» και «γι’ αυτό και έχει διαταχθεί έρευνα».

«Ένα μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας το οποίο διερευνάται, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να καίγεται η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να γεμίζουν τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι γιατί δέχονται κάποιοι το ρίσκο», είπε, με την τελευταία της φράση να «στοχεύει» τον Αλέξη Τσίπρα.

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει κοινωνική αναταραχή

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη (τόσο χθες όσο και την Κυριακή) εξαπέλυσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Αυτά που είδαμε χθες αλλά και την Κυριακή έχουν να κάνουν με ένα υπόβαθρο που καιρό τώρα καλλιεργείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς με αφορμή τον Κουφοντίνα έχουν δημιουργήσει μια τέτοια κατάσταση. Πρέπει να απομονωθούν πολιτικά αυτά τα γεγονότα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.

«Προσπάθησε η αξιωματική αντιπολίτευση με το ζήτημα ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για έντεκα δολοφονίες, να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και πορείες και να δημιουργεί αναταραχή το τελευταίο διάστημα. Τα χθεσινά γεγονότα πρέπει να τα καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», πρόσθεσε.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και αστυνομία δεν προστάτευσαν τους πολίτες ενώ ήξεραν ότι θα «κατέβαιναν» και χούλιγκαν

Αναφερόμενος στην αστυνομική βία σε βάρος πολίτη την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, είπε ότι  «η υπέρμετρη βία και από την αστυνομία καταδικάζεται και διερευνώνται οι ευθύνες. Ποτέ δεν καλύπτουμε αυτούς που ξεφεύγουν από τα όρια, αλλά πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες. Να μη φτάνει σε οργανωμένη προσπάθεια βίας και αίματος. Η συγκέντρωση έχει συγκεκριμένες ομάδες πίσω, που καλούσαν σε αυτήν. Μια πρωτοφανή ανευθυνότητα, που πρέπει να σταματήσει σήμερα».

«Είναι σαφές ότι ήθελαν να υπάρχει νεκρός εχτές. Είδαμε τόσους ανθρώπους να επιτίθενται σε έναν αστυνομικό. Αν δεν υπάρχει πολιτική κάλυψη, τότε αυτές οι ομάδες περιθωριοποιούνται και η αστυνομία επιβάλει την τάξη. Όταν υπάρχει πολιτική κάλυψη, απειλείται η δημοκρατία μας. Αν κάνουμε λάθος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να πάρουν τις αποστάσεις τους», είπε επίσης.

«Όλο το έκρυθμο κλίμα των τελευταίων ημερών έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πολιτική αφετηρία. Πρέπει να μπει τέρμα σε αυτή την πολιτική υποκίνηση. Υπάρχουν δυνάμεις, μεταξύ τους φαίνεται να είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. Ας πάρει αποστάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση», συνέχισε ο κ. Πέτσας.

  

Για την υπόθεση Κουφοντίνα, ο είπε ότι «Το κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται. Και κανένας πολιτικός προϊστάμενος δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Έχω ακούσει τη συνήγορο του καταδικασμένου να λέει ότι ζητά πολιτική παρέμβαση. Ο νόμος εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίζει για τα του οίκου της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις