Πολιτική

“Πέρασε” με 154 ψήφους το πολυνομοσχέδιο – Καταψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ ο Δημήτρης Καμμένος

Με 154 υπερ από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίσθηκε πριν λίγο το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Κατά ψήφισαν 144 βουλευτές ενώ απουσίασαν δύο βουλευτές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίσης όλα τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν κατά πλειοψηφία. Εκτός “γραμμής” των ΑΝΕΛ βρέθηκε ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος ότι καταψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία πάντως του Πολυνομοσχεδίου κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, καθώς πάνω από 20 βουλευτές όλων των παρατάξεων «μπερδεύτηκαν» και δεν ψήφισαν όλα τα άρθρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθούν ένας – ένας ώστε να δηλώσουν τι ψηφίζουν στην γραμματεία σε ένα ένα τα άρθρα που «έχασαν» και να υπογράψουν τη σχετική δήλωση.

Η συζήτηση έγινε στην σκιά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία της πΓΔΜ. Αρχικά, έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα μιλήσει στη συζήτηση. Αλλά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καταθέσει πρόταση μομφής, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βουλή και έκανε παρέμβαση.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στους Financial Times: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία μορφή πληρωμής στα Στενά του Ορμούζ
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι αποτελούν μια σταθερή επιλογή εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δημοσιογράφο Gideon Rachman για το podcast "The Rachman Review"
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με την άρση της ασυλίας της ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της
«Η βουλευτική ασυλία δεν δόθηκε από τον Συνταγματικό νομοθέτη ως ιδιαίτερο προνόμιο συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτών αλλά ως προστασία του βουλευτή για πράξεις συνδεόμενες με τα καθήκοντά του»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 9
Η Μαρία Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της: Η παρουσίαση του κόμματος, η ελπίδα και ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης
Το τελευταίο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της, τόσο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις όσο και μέσω επαφών και συναντήσεων
Μαρία Καρυστιανού 47
Αλέξης Τσίπρας για το νέο κόμμα: «Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» - Οι εκπλήξεις στο Θησείο, η Μπαρτσελόνα και η μουσική του Κραουνάκη
Για την εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες εκατοντάδες εθελοντές
Αλέξης Τσίπρας 24