Πολιτική

Περιφερειακές εκλογές 2023 – Νίκος Χαρδαλιάς: Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους την επόμενη μέρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όλους και με τους ανθυποψηφίους μου την επόμενη μέρα των εκλογών για να φέρουμε αποτελέσματα», τόνισε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Σε όλη μου την πορεία έχω αποδείξει ότι έχω τη δυνατότητα και να συνεργαστώ και να συνεννοηθώ. Μέσα από συναινέσεις και σκληρή δουλειά – ακόμα και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική ιδεολογική αφετηρία και ιδεολογική διαδρομή – μπορούμε να κάνουμε το διαφορετικό. Το έχω αποδείξει ως δήμαρχος Βύρωνα, το έχω αποδείξει και ως περιφερειακός σύμβουλος».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική μπροστά» διαβεβαίωσε ότι έχει «τη συνολική εικόνα του τι πρέπει να γίνει, υπενθυμίζοντας: «Έχω υπάρξει αυτοδιοικητικός και στον Α’ και στο Β’ βαθμό, ξέρω πώς λειτουργεί η αυτοδιοίκηση. Έχω υπάρξει κρατικός λειτουργός, ξέρω πώς λειτουργεί το κράτος».

Κατέστησε σαφές πως «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε λογική αρμοδιότητας. Από τη στιγμή που οι πολίτες της Αττικής μού αναθέσουν τα καθήκοντα του περιφερειάρχη, να ξέρουν πως οτιδήποτε αφορά στην ταλαιπωρία των πολιτών είναι αποκλειστική μου ευθύνη».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη μητροπολιτικής διαχείρισης των ζητημάτων που αφορούν την Αττική, υπογραμμίζοντας: «Έχει γίνει πάρα πολύ σημαντικό έργο τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει, καθώς μια σειρά πολύ σημαντικών έργων, σε πολλές γειτονιές, έχουν προχωρήσει. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο η Αττική, αλλά όλες οι Περιφέρειες της χώρας, είναι οι αλληλοεπικαλύψεις που δημιουργούν δυσαρμονία και παθογένειες. Χρειάζεται συντονισμός, μητροπολιτική διαχείριση, διότι η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι απλά η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης».

Επισήμανε επίσης ότι η αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της Αττικής είναι η απόλυτη, η ξεχωριστή προτεραιότητά του, αποκαλώντας τη χαρακτηριστικά το μεγάλο του στοίχημα.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε: «Θα αφήσουμε πίσω παλιές λογικές διαχείρισης. Τέλος η ταφή των απορριμμάτων. Προχωράμε με ενίσχυση της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας. Κάθε μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής – αφήνω έξω τα νησιά διότι λόγω νησιωτικότητας θέλουν μια ιδιαίτερη διαχείριση – αναλαμβάνει την ευθύνη της, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες για τη διαχείριση των σκουπιδιών της.

Η λογική της εξαγωγής των σκουπιδιών στη διπλανή Περιφερειακή Ενότητα σταματά οριστικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 7
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49