Πολιτική

Περιφερειακές εκλογές 2023: Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Χαρδαλιάς

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διεκδικεί την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, εκπέμποντας το μήνυμα πως «δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί σε μικροκομματικές λογικές».

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας υπέβαλε σήμερα Δευτέρα (28.08.23) στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των περιφερειακών εκλογών. «Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο, ένα όμορφο ταξίδι σχεδόν δύο χρόνων. Κάναμε ό,τι καλύτερο για όλα αυτά που μας είχε ανατεθεί η ευθύνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που αφήνουμε πίσω μας σημαντικές παρακαταθήκες που αφορούν και στα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας και των εξοπλισμών», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων δίνουν ακούραστα σε κάθε μέτωπο σε όλη την Ελλάδα – κάτω από δύσκολες συνθήκες – τον αγώνα τους στις μάχες με τις φωτιές. Η μάχη είναι διαρκής και τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Πολιτική Προστασία είναι εξαιρετικά. Αυτό πρέπει να το παραδεχθούν όλοι. Προτεραιότητά μας είναι να προασπίζουμε την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στο νέο αγώνα που ξεκινά ως επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», ο ίδιος έδωσε έμφαση στην επαφή με τον πολίτη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων σε κάθε γειτονιά υπογραμμίζοντας: «Στην Περιφέρεια Αττικής έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποκτήσουμε συγκεκριμένο βηματισμό που αφορά και τους 66 Δήμους της Περιφέρειας. Η κάθε γειτονιά έχει τα δικά της προβλήματα, τις δικές της προτεραιότητες. Θα δώσουμε τον αγώνα στο πεδίο σε διαρκή επαφή με τον κόσμο», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Όταν ακούσεις τον πολίτη, μπορείς να κατηγοριοποιείς και να προτεραιοποιείς τις πραγματικές του ανάγκες και κυρίως να φέρεις αποτέλεσμα. Θα συνεργαστούμε με τους Δημάρχους και δημοτικές Αρχές που θα προκύψουν τον Οκτώβριο. Θα υπάρχει στην πορεία μας συγκεκριμένος οδικός χάρτης, με χρονοδιαγράμματα και προτεραιότητες.

Η διαδρομή μου στην Αυτοδιοίκηση με έχει διδάξει ότι πάνω από χρώματα και κόμματα υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα. Δεν πρόκειται να εγκλωβιστώ σε μικροκομματικές λογικές. Το κάλεσμά μου είναι σε όλη την κοινωνία. Σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές, αλλά μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να φέρουμε αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητεί Προανακριτική για Βορίδη και Αυγενάκη
Στην πορισματική του έκθεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία «συγκάλυψη» και κάνει λόγο για σοβαρές ενδείξεις ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωνσταντίνος Τασούλας για Ουκρανία: Η Ελλάδα θα υποστηρίζει τις προσπάθειες για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη
Σε δήλωσή του για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση της χώρας μας υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας
Ζελένσκι και Τασούλας
Ο οδικός χάρτης του 2026 με αύξηση κατώτατου μισθού, μειώσεις φόρων και μεγάλα έργα: Οι τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης
«Βάζουμε τον πήχη ψηλά» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην οικονομία να διευρυνθεί
Ο Κωστής Χατζηδάκης