Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Περιφερειακές Εκλογές 2023: Προανήγγειλε την δημιουργία παρατηρητηρίου έργων ο Νίκος Χαρδαλιάς

Περιφερειακές Εκλογές 2023: Προανήγγειλε την δημιουργία παρατηρητηρίου έργων ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς άνοιξε τα χαρτιά της υποψηφιότητάς του ως Περιφερειάρχης Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι η «διαφάνεια και η λογοδοσία θα είναι αδιαπραγμάτευτα» αν εκλεγεί και προανήγγειλε την δημιουργία παρατηρητηρίου έργων.

«Επιστρέφω εκεί από όπου ξεκίνησα, στην Αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ για την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναπτύσσοντας συνοπτικά το πλάνο δράσης του για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία παρατηρητηρίου έργων, το οποίο κατάλληλα στελεχωμένο θα λειτουργεί και ως help desk των 66 δήμων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι ο ίδιος και οι 214 υποψήφιοι του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρεθούν σε όλες τις γειτονιές της Αττικής προκειμένου όπως επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς να μάθουν οι πολίτες «τι έργα θα κάνει η περιφέρεια, πώς θα τα κάνει, πότε να τα περιμένουν, αλλά και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα γίνουν. Και φυσικά, πάντα με διαφάνεια και λογοδοσία».

«Η Περιφέρεια θέλει και κόπο και τρόπο»

Αναφερόμενος στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών που μόλις ξεκίνησε, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του για την Αυτοδιοίκηση ήταν διαρκές, τονίζοντας: «Επιστρέφω από εκεί που ξεκίνησα για να μπορέσω να είμαι χρήσιμος στους 66 δήμους της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής θέλει και τρόπο και κόπο και διαρκή προσπάθεια. Θα βρεθούμε στις γειτονιές, για να καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις μας. Δεν θα μιλήσουμε γενικά και αόριστα», σημείωσε ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι αν εκλεγεί τότε η θητεία του στην Περιφέρεια Αττικής θα χωριστεί στα τρία.

«Θα χωρίσουμε τη θητεία μας σε τρία 20μηνα, με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Θα πούμε τι θα κάνουμε, πώς θα το χρηματοδοτήσουμε και πότε θα το παραδώσουμε. Χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν. Θα αξιοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μπορεί να χρειαστεί να προτεραιοποιήσουμε διαφορετικά κάποια πράγματα από το ΕΣΠΑ και να επικαιροποιήσουμε κάποιες δράσεις του».

 

Παρατηρητήριο έργων

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης της περιφέρειας, επισημαίνοντας ανάμεσα στα άλλα: «Θα δημιουργήσουμε ένα Παρατηρητήριο που θα είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής. Μια μονάδα που θα υπάγεται απευθείας στον περιφερειάρχη και θα παρακολουθεί καθημερινά με νομικούς, λογιστές, οικονομολόγους, αναλυτές και μηχανικούς, όλη την πορεία των έργων βήμα-βήμα».

«Θα είναι το help desk των 66 δήμων, ώστε να μπορούμε να κάνουμε άρση των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, να φέρουμε αποτελέσματα, να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε τη δέσμευσή του για διαφάνεια και λογοδοσία: «Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι τρόπος ζωής για μένα. Είναι αδιαπραγμάτευτα και σε αυτά θα κινηθώ απαρέγκλιτα. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι μια περιφέρεια με εξωστρέφεια, με υπόληψη, με ευθύνη, με σοβαρότητα. Πρέπει το αυτονόητο να πάψει να είναι διεκδικούμενο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις