Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Περιφερειακές εκλογές: Οι «αναποφάσιστοι» θα βγάλουν περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο – Προβάδισμα Πτωχού

Περιφερειακές εκλογές: Οι «αναποφάσιστοι» θα βγάλουν περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο – Προβάδισμα Πτωχού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που έγινε από την έγκυρη DATA RC και δημοσιεύτηκε στην ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στο pelop.gr, έχει πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και επιβεβαιώνει ότι ο κ. Πτωχός αποτελεί το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πτωχός εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα (περίπου 4%) έναντι του Πέτρου Τατούλη στην πρόθεση ψήφου τόσο στον πρώτο, όσο και σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο.

Έχει επίσης, ευρύτατη υπεροχή άνω του 19% στο συχνά καθοριστικό ερώτημα της παράστασης νίκης. Και ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Πτωχός προηγείται σε αυτά τα ερωτήματα παρόλο που, ως νέα υποψηφιότητα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός σε όλους τους ψηφοφόρους και η αναγνωρισιμότητά του είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτήν του κυρίου Τατούλη, ο οποίος ως παλαιός πολιτικός είναι γνωστός στο σύνολο της κοινής γνώμης.

Επισημαίνεται πάντως, και ότι ο κ. Πτωχός είναι ο δημοφιλέστερος μεταξύ των υποψηφίων, με βάση τις απόψεις που εξέφρασαν όσοι γνωρίζουν τον καθέναν.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημοσιεύει τη δημοσκόπηση, τα στοιχεία δείχνουν σκληρή μάχη μεταξύ του Πέτρου Τατούλη και του Δημήτρη Πτωχού, με τους αναποφάσιστους στο 22% να βγάζουν περιφερειάρχη…

Στην ερώτηση ποιον από τους υποψήφιους θεωρούν καταλληλότερο για Περιφερειάρχη, ανεξάρτητα από τον εάν θα τον ψήφιζαν, οι πολίτες απάντησαν:

Στην ερώτηση για το ποιος πιστεύουν ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στις επερχόμενες εκλογές, οι πολίτες απάντησαν:

Οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ποσοστό 40,3% θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο Δ. Πτωχός και μόλις σε ποσοστό 21% ότι θα κερδίσει ο Π. Τατούλης.
Θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη ότι το 33,6% «δεν γνωρίζει» ποιος θα εκλεγεί. Πρόκειται για ένα από τα πολλά ευρήματα της έρευνας που καταδεικνύουν την «κινητικότητα» και την «ρευστότητα» που υπάρχει στο εκλογικό σώμα.

Για την πρόθεση ψήφου και εκτίμηση ψήφου Α γύρου, οι έρευνα δείχνει ότι:

Εάν είχαμε αύριο εκλογές για Περιφερειάρχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου άνω του 25% του εκλογικού σώματος τοποθετεί τον εαυτό του στην «αδιευκρίνιστη ζώνη». Πιο συγκεκριμένα το 22,2% δηλώνουν «αναποφάσιστοι», το 4,7% ότι θα ψηφίσουν «λευκό» ή «άκυρο», το 2,7% ότι θα απέχουν και το 0,8% δεν απαντούν.

Στον πρώτο γύρο ο Δ. Πτωχός θα λάμβανε ποσοστό 28,8% και ο Π. Τατούλης 25,1%. Ο Μ. Μάκαρης 6,8%, ο Ν. Κουτουμάνος 4,9% και ο Δ. Κουτσούλης 3,9%.

Από δηλώσεις των αναποφάσιστων που ανέφεραν ότι είναι μεταξύ δύο υποψηφίων, με 50%-50% μοίρασμα των ψήφων, εκτιμάται ότι εάν γίνονταν αύριο οι εκλογές η πιθανότερη κατανομή των ψήφων των «αναποφάσιστων» θα ήταν 36,4% στον κ. Πτωχό, το 32,5% στον κ. Τατούλη, το 16,4% στον κ. Μάκαρη, το 9,96% στον κ. Κουτσούλη και το 4,76% στον κ. Κουτουμάνο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κριτήριο ψήφου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις