Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Φθιώτιδα – Επιθεώρησε το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Φθιώτιδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε το έργο στο λιμάνι, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, το οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ενημερώθηκε πώς τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο θα διευκολύνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από και προς τις Σποράδες.

mitsotakis agioskontsantinos

Επόμενος σταθμός ήταν τα Καμένα Βούρλα όπου ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Μήτση, τον κ. Σταύρο Μήτση.

Ο Όμιλος Μήτση πρόσφατα απέκτησε μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων για 40 χρόνια με τη δέσμευση να προωθήσει συγκεκριμένες επενδύσεις σε ξενοδοχεία που είχαν εγκαταλειφθεί και τα οποία αποτελούν νεότερα μνημεία, όπως είναι τα ξενοδοχεία «Ράδιο» και «Θρόνιο», καθώς, επίσης, και τα υδροθεραπευτήρια «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός». Στον ίδιο όμιλο έχουν κατακυρωθεί και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» που λειτουργούσε ο ίδιος Όμιλος την τελευταία 20ετία και που προβλέπεται να ανακαινισθεί το επόμενο διάστημα.

Σύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις στην Λαμία

Ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα για τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην περιοχή. Πρόκειται για τον χώρο της Έκθεσης Λαμίας, όπου σε ένα ακίνητο 160 περίπου στρεμμάτων προχωρούν οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου και δημιουργίας σύγχρονων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.

Το έργο θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση χρηματοδοτείται τώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ αλλά και το ΥΜΕΠΕΡΑ με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ και εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Η δεύτερη φάση θα εξελιχθεί αμέσως μετά, όπου κι άλλα ακίνητα του Δήμου Λαμιέων θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό πόλο.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το κλειστό κολυμβητήριο της Λαμίας που κατασκευάζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας με παρόντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία