Πολιτική

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Φθιώτιδα – Επιθεώρησε το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων

Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Φθιώτιδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε το έργο στο λιμάνι, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, το οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ενημερώθηκε πώς τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα στον Άγιο Κωνσταντίνο θα διευκολύνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από και προς τις Σποράδες.

mitsotakis agioskontsantinos

Επόμενος σταθμός ήταν τα Καμένα Βούρλα όπου ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Μήτση, τον κ. Σταύρο Μήτση.

Ο Όμιλος Μήτση πρόσφατα απέκτησε μέσω του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων για 40 χρόνια με τη δέσμευση να προωθήσει συγκεκριμένες επενδύσεις σε ξενοδοχεία που είχαν εγκαταλειφθεί και τα οποία αποτελούν νεότερα μνημεία, όπως είναι τα ξενοδοχεία «Ράδιο» και «Θρόνιο», καθώς, επίσης, και τα υδροθεραπευτήρια «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός». Στον ίδιο όμιλο έχουν κατακυρωθεί και οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» που λειτουργούσε ο ίδιος Όμιλος την τελευταία 20ετία και που προβλέπεται να ανακαινισθεί το επόμενο διάστημα.

Σύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις στην Λαμία

Ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα για τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην περιοχή. Πρόκειται για τον χώρο της Έκθεσης Λαμίας, όπου σε ένα ακίνητο 160 περίπου στρεμμάτων προχωρούν οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου και δημιουργίας σύγχρονων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.

Το έργο θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση χρηματοδοτείται τώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ αλλά και το ΥΜΕΠΕΡΑ με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ και εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Η δεύτερη φάση θα εξελιχθεί αμέσως μετά, όπου κι άλλα ακίνητα του Δήμου Λαμιέων θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό πόλο.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το κλειστό κολυμβητήριο της Λαμίας που κατασκευάζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών και στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας με παρόντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων από όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Πολάκη για ξυλοδαρμό Αθανασόπουλου: Τέτοιες συμπεριφορές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακόμα μία ημέρα στη δουλειά»
«Τα κοράκια των φαντς έχουν φτάσει τον κόσμο στα όρια του και θα δούμε άγρια πράγματα πλέον από την απόγνωση», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης στο Facebook
Παύλος Μαρινάκης
Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη Μέση Αναστολή – Κοινή επιστολή σε Μητσοτάκη και Τασούλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς επιμένουν στη θεσμική ενημέρωση και στη χάραξη «εθνικής γραμμής», χωρίς να ζητήσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Χαρίτσης και Φάμελλος
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Άλματα προόδου στη δημόσια υγεία της Ελλάδας»
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν εκτενώς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την προστασία της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ειδικά ως προς την έκθεσή τους σε βλαβερό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χανς Κλούγκε
Σωκράτης Φάμελλος: Η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως ουρά των Τραμπ και Νετανιάχου»
Σωκράτης Φάμελλος