Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Περισσότερη ενημέρωση, περισσότερη διαφάνεια σύντροφοι της κυβέρνησης

Περισσότερη ενημέρωση, περισσότερη διαφάνεια σύντροφοι της κυβέρνησης

Εκεί στην κυβέρνηση, αλλά και στην Αυγή, αδυνατούν, όπως φαίνεται να αντιληφθούν τη σημασία της ενημέρωσης. Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της επίθεσης και της υπονόμευσης, που βλέπουν ορισμένοι όταν διαβάζουν δημοσιεύματα με τα οποία δεν συμφωνούν, η ξαφνική αναχώρηση του κουαρτέτου από την Αθήνα. 

Να συμφωνήσω ότι ήταν προσυμφωνημένα η συνάντηση στις Βρυξέλλες, όπως γράφει και η Καθημερινή. Όμως, όταν έχει μεσολαβήσει η υποκλοπή, η ένταση και ο ´πόλεμος´ και έρχεται η ξαφνική αναχώρηση του κουαρτέτου για λιγότερο από ένα 24ωρο, τί θα σκεφτεί ο κάθε λογικός άνθρωπος; Οταν στο παρελθόν παρόμοιες συζητήσεις διεξάγονταν με τηλεδιάσκεψη, τί θα υποθέσει τώρα ο δημοσιογράφος; Και προπαντός τί θα σκεφτεί όταν του κρύβουν την είδηση;
Σύντροφοι της κυβέρνησης και της Αυγής, λίγη περισσότερη ενημέρωση δεν βλάπτει. Ιδίως δεν βλάπτει την κυβέρνηση όταν υπάρχει ένα κλίμα καχυποψίας.

Εξάλλου, ο μόνος τρόπος, ο μόνος αληθινός και πειστικός τρόπος αποτροπής τέτοιων φαινομένων είναι η πλήρης και ολοκληρωτική διαφάνεια. Διαφάνεια παντού σύντροφοι της κυβέρνησης.
Γιατί αν ο κύριος Τσακαλώτος είχε ενημερώσει πως το πρόγραμμα περιελάμβανε και συνάντηση στις Βρυξέλλες, τίποτα ξαφνικό δεν θα συνέβαινε ώστε να θεωρηθεί είδηση η αναχώρηση, ούτε θα την ερμήνευε κανείς ως αποτέλεςμα της υποκλοπής.

Σύντροφοι της κυβέρνησης και της Αυγής, δύσκολο πράγμα η ενημέρωση, ιδίως όταν έχετε γαλουχηθεί με την κομματική ενημέρωση και με τη διαφορετική προσέγγιση της είδησης, που σε κάποια κομματική πλευρά είδηση είναι ότι συμφέρει το λαό ή ακόμα χειρότερα ότι συμφέρει το κόμμα ή την κυβέρνηση στη περίπτωσή σας.

Αν κάποιοι έτσι λειτουργούν ας μάθουν πως δεν αυτό είδηση και ας φροντίσουν να ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης, γιατί σε τελική ανάλυση τους πολίτες, όπως έχουν υποχρέωση, ενημερώνουν.
Αυτά και ας σταματήσουν να βλέπουν παντού φαντάσματα και εχθρούς. Καλό θα τους κάνει. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν παντού εχθροί. Όχι πως δεν υπάρχουν. Αλλά δεν είναι όλοι και δεν είναι εχθροί ντε φάκτο όσοι έχουν άλλη προσέγγιση πηγή άλλη άποψη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε