Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Ονομαστική ψηφοφορία και… εξ’ αποστάσεως στην Βουλή

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο: Ονομαστική ψηφοφορία και… εξ’ αποστάσεως στην Βουλή

Εγκρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης η διαδικασία για την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα, τόσο επί της αρχής όσο και επί άρθρων για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, έπειτα από σχετικά αιτήματα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι βουλευτές που συμμετέχουν στη συζήτηση θα ψηφίσουν με χρονικό περιθώριο και θα εισέρχονται στην Ολομέλεια σταδιακά ώστε να μην είναι σε αυτή πάνω από 60 άτομα. 

Οι υπόλοιποι θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, την οποία θα αποστείλουν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Φάμελλος: Παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, δήλωσε τη κάθετη διαφωνία του κόμματος του με την επιστολική ψήφο, κάνοντας λόγο για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, ενώ αντιρρήσεις για τη διαδικασία εξέφρασε και ο ειδικός αγορητής του ΜεΡΑ25 Κρίτων Αρσένης

«Έχουμε πολλές αντιρρήσεις με το νομοσχέδιο ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζητήσουμε καταφύγιο σε νομικά τερτίπια», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος. ο οποίος χαρακτήρισε περίεργες τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για αντιφατική πολιτική τονίζοντας ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και το σύνταγμα και όπως το επιβάλλουν οι σημερινές περιστάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

 Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας έκανε λόγο για απαράδεκτο επικοινωνιακό σόου.

Στη σημερινή τελευταία συζήτηση του νομοσχεδίου παρεμβαίνουν με ομιλίες τους ο πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ, έχει καταθέσει από χθες ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και επί άρθρων του νομοσχεδίου, κάτι που αναμένεται να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ενώ το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μόνο επί άρθρων του νομοσχεδίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις