Πολιτική

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τελευταία της πνοή άφησε η Φώφη Γεννηματά που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν 56 ετών.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται: 

Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε με γενναίο τρόπο μάχη επί χρόνια μάχη με τον καρκίνο αλλά δυστυχώς την έχασε σήμερα αφού είχε πέσει σε ηπατικό κόμμα. Μέσα σε 2 εβδομάδες από τις 11 Οκτωβρίου η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και σήμερα έφυγε από την ζωή. 

Η μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες γνώριζε ότι ήταν μη αναστρέψιμη αλλά ήθελε να παλέψει μέχρι τέλους. Για τον λόγο αυτό και αποσύρθηκε από την μάχη για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. 

Μητέρα τριών παιδιών, η Φώφη Γεννηματά θα γιόρταζε στις 17 Νοεμβρίου τα 57α γενέθλιά της. 

Λίγα λεπτά μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειάς της. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Γόνος πολιτικής οικογένειας, η Φώφη Γεννηματά με έναν πατέρα, τον Γιώργο Γεννηματά που ήταν ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε κι εκείνη στην πολιτική και κατάφερε να διακριθεί στο ανώτατο αξίωμα του κόμματός της. Τραγική ειρωνεία ότι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς όσο και η μητέρα της Κάκια έφυγαν από την ζωή σε μικρό χρονικό διάστημα χτυπημένοι από το καρκίνο.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων», έλεγε η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Επιστρέφει εσπευσμένα ο πρωθυπουργός από το Ριάντ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου μόλις έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Ο Πρωθυπουργός τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται. Για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά θα ακολουθήσει γραπτή δήλωση του Πρωθυπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 40
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης