Πολιτική

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας

Πέθανε ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Δημήτρης Σιούφας σε ηλικία 75 ετών.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν για πολλά χρόνια εξέχον στέλεχος της ΝΔ, καθώς είχε διατελέσει όχι μόνο βουλευτής αλλά και υπουργός κυβερνήσεών της. Μάλιστα είχε διατελέσει και πρόεδρος της Βουλής.

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιούφας είχε διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης (Μαρτιος 2004 – Σεπτέμβριος 2007), υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δεκέμβριος 1992-Οκτώβριος 1993) και Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Αύγουστος 1991-Δεκέμβριος 1992).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 14 Οκτωβρίου 2009. Συνολικά ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνεχόμενα από το 1981 μέχρι το 2012.

Υπήρξε επίσης Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (1977-1981) και αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (1980-1981).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατάθεση Τυχεροπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Το τηλεφώνημα του «φραπέ», η παρέα που μετρούσε σε μια ημέρα χιλιάδες αιγοπρόβατα και το τζόκερ κυκλικών μισθώσεων
«Εγώ ζητούσα οδηγίες από τον κ. Μπαμπασίδη, και αυτός παρέπεμπε σε εμένα τον Ξυλούρη να με πιέσει» είπε η πρώην προϊσταμένη Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 9
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα χωρίς χαμηλές τιμές ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στο ζήτημα της ανάληψης κοινών ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για έργα άμυνας που αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ώρα αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα: Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του – Πολάκης, Παππάς, Δούρου, Αλεξιάδης έτοιμοι για μάχη
Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα το οποίο θα αριθμεί πάνω από τριάντα προσωπικότητες
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ 7
Εισηγήσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή τακτικής στις συνεργασίες με φόντο το κόμμα Τσίπρα
Παράγοντες που ο Νίκος Ανδρουλάκης εμπιστεύεται θεωρούν ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων ώστε ο πρώην πρωθυπουργός να μην βρει πρόσφορο έδαφος για τα σχέδιά του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Η στάση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι ειρωνείες Γεωργιάδη και οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη - Πρώτο κρας τεστ η 28η Οκτωβρίου
Κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι τα όποια εσωκομματικά «σύννεφα» έχουν «διαλυθεί», μια δήλωση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε πηγαδάκι στη Βουλή, δημιούργησε νέες «αναταράξεις»
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 9