Συμβαίνει τώρα:
Συναγερμός στην Ομόνοια: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αλκίφρονος λόγω ύποπτου αντικειμένου
Πολιτική

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας

Πέθανε ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Δημήτρης Σιούφας σε ηλικία 75 ετών.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν για πολλά χρόνια εξέχον στέλεχος της ΝΔ, καθώς είχε διατελέσει όχι μόνο βουλευτής αλλά και υπουργός κυβερνήσεών της. Μάλιστα είχε διατελέσει και πρόεδρος της Βουλής.

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιούφας είχε διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης (Μαρτιος 2004 – Σεπτέμβριος 2007), υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δεκέμβριος 1992-Οκτώβριος 1993) και Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Αύγουστος 1991-Δεκέμβριος 1992).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 14 Οκτωβρίου 2009. Συνολικά ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνεχόμενα από το 1981 μέχρι το 2012.

Υπήρξε επίσης Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (1977-1981) και αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (1980-1981).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: «Εφόσον έχει ικανοποιήσει ρουσφέτια βουλευτών αναμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα»
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η  Δικαιοσύνη πρέπει να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει όλα τα στοιχεία των παράνομων ενεργειών και να εξηγήσει και τη δική του εμπλοκή σε αυτά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φον ντερ Λάιεν για το μπλόκο εφήβων στα social media: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον ψηφιακό εθισμό νέων
«Ωστόσο, η εθνική δράση από μόνη της δεν αρκεί. Η εθνική μας πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αυτή τη ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών από 1.1.27 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok και... 6-7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας 6 - 7 και κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια που έχει γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια για πολλά παιδιά - Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 125