Πολιτική

Πέθανε ο Δημήτρης Σιούφας

Πέθανε ο επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Δημήτρης Σιούφας σε ηλικία 75 ετών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν για πολλά χρόνια εξέχον στέλεχος της ΝΔ, καθώς είχε διατελέσει όχι μόνο βουλευτής αλλά και υπουργός κυβερνήσεών της. Μάλιστα είχε διατελέσει και πρόεδρος της Βουλής.

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιούφας είχε διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης (Μαρτιος 2004 – Σεπτέμβριος 2007), υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Δεκέμβριος 1992-Οκτώβριος 1993) και Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Αύγουστος 1991-Δεκέμβριος 1992).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής, από τις 27 Σεπτεμβρίου 2007 έως τις 14 Οκτωβρίου 2009. Συνολικά ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνεχόμενα από το 1981 μέχρι το 2012.

Υπήρξε επίσης Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (1977-1981) και αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (1980-1981).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης σε Σωκράτη Φάμελλο: «Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε με τον Τσίπρα, αλλά αν την επόμενη ημέρα θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ»
«Είμαι υπερήφανος για όσα έγιναν το 2015 – 2019 όχι για όσα έγιναν το 2019 – 2023» - Τροπολογία κατά της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ο Πολάκης και άλλα 5 μέλη
παύλος πολάκης
12
Τα σενάρια μετά την μετακίνηση Κυρανάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ – Ο Παύλος Μαρινάκης και τα ονόματα που ακούγονται για τον «μίνι» ανασχηματισμό της Πέμπτης
Ο Παύλος Μαρινάκης ακούγεται έντονα για το υπουργείο Μεταφορών ενώ Αλεξάνδρα Σδούκου και Τάσος Χατζηβασιλείου ακούγονται επίσης για θέση στο υπουργικό σχήμα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «παίζει» για μετακίνηση στο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς «πιο γρήγορα, πιο τολμηρά» 31