Πολιτική

Πέθανε ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Παλαιοκρασάς, που συμμετείχε στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1992.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στο φημισμένο London School of Economiscs, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διετέλεσε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ, ενώ ανέλαβε το πρώτο του πολιτικό πόστο το 1977,  ως Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού.  Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε για πρώτη φορά το 1981, επιτυχία που επανέλαβε και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1985, του 1989 και του 2004.

Κορυφαία στιγμή στην πολιτική του σταδιοδρομία ήταν η ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο  1990-1992 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Τον Ιούλιο του 1992 μπήκε στο στόχαστρο της 17 Νοέμβρη, καθώς ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του με τη σύζυγό του και την έφηβη ανιψιά του δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα.

Τότε έχασε τη ζωή του ο Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο ενώ ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς βγήκε από την τρομοκρατική επίθεση με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Alco: Στο 11,8% «ψαλιδίστηκε» το προβάδισμα της ΝΔ λόγω ΟΠΕΠΕΚΕ, 18,6% αναποφάσιστοι, το 15% βλέπει θετικά το κόμμα Καρυστιανού
Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εκλογές 183
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας