Πολιτική

Πέθανε ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Παλαιοκρασάς, που συμμετείχε στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1992.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στο φημισμένο London School of Economiscs, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διετέλεσε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ, ενώ ανέλαβε το πρώτο του πολιτικό πόστο το 1977,  ως Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού.  Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε για πρώτη φορά το 1981, επιτυχία που επανέλαβε και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1985, του 1989 και του 2004.

Κορυφαία στιγμή στην πολιτική του σταδιοδρομία ήταν η ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο  1990-1992 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Τον Ιούλιο του 1992 μπήκε στο στόχαστρο της 17 Νοέμβρη, καθώς ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του με τη σύζυγό του και την έφηβη ανιψιά του δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα.

Τότε έχασε τη ζωή του ο Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο ενώ ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς βγήκε από την τρομοκρατική επίθεση με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 5
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 33
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48