Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πέθανε ο Νίκος Σκουλάς, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε ο Νίκος Σκουλάς, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σκουλάς, με καταγωγή από τα Ανώγεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Νίκος Σκουλάς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο Ηράκλειο  της Κρήτης με την υγεία του το τελευταίο διάστημα να έχει επιβαρυνθεί αρκετά, εξαιτίας του αναπνευστικού προβλήματος που αντιμετώπιζε. Από τότε που χτυπήθηκε από κορονοϊό είχε πολλά προβλήματα.  

Κατείχε διάφορες κυβερνητικές θέσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων: Υπεύθυνος της Γραμματείας Προβληματικών Επιχειρήσεων, Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ. (δύο θητείες), Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και Υπουργός Τουρισμού.

Ο Νίκος Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1934 και έζησε για χρόνια στον Καναδά όπου ανέπτυξε μια εικοσαετή καριέρα στο management. Μετά την πτώση της χούντας, ακολούθησε τον Ανδρέα στην Ελλάδα όπου είχε ηγετικό ρόλο στην ίδρυση και οργάνωση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) και επέστρεψε στη δουλειά του στον Καναδά.

Συμμετείχε ως Γραμματέας στην Επιτροπή Σύνταξης της ιστορικής Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη που καθιέρωσε τις Καταστατικές Αρχές, Αξίες και Πολιτικούς και Κοινωνικούς Στόχους του ΠΑΣΟΚ.

Σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις                            

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύτηκε από τον Ανδρέα τον Φεβρουάριο του 1982 ως Εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος:

Υπεύθυνος της Γραμματείας Προβληματικών Επιχειρήσεων

Δύο θητείες ως Γ. Γ. του ΕΟΤ.

Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας και

Πρώτος Υπουργός Τουρισμού με την ίδρυση του νέου Υπουργείου.

Στις πιο σημαντικές δραστηριότητές του περιλαμβάνονται και οι εξής:

Υπήρξε ο πρώτος Γενικός Διευθυντής του πρώτου ιδιωτικού σταθμού τηλεόρασης MEGA Channel

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Olympic Cruises

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Α.Ξ.Ε. Αστήρ και

Πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛΚΕ) ενός δημοσίου συμφέροντος οργανισμού, (one stop shop) για την προώθηση των επενδύσεων.

Επί 30 χρόνια, διηύθυνε το «Εργαστήρι Ηγετικών Στελεχών», το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 1985, με σκοπό την οργάνωση και διεξαγωγή πρότυπων προγραμμάτων εκπαίδευσης μάνατζμεντ για ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2004 έως το 2009 ήταν ο Πρόεδρος του Minoan International College (πρώην TRINITY), ενός αγγλόφωνου εκπαιδευτικού ιδρύματος για πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στο Τουριστικό και Ξενοδοχειακό Μάνατζμεντ και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Είχε τη γενική επιμέλεια του βιβλίου του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα». Συνέγραψε το βιβλίο «Η Ανθρώπινη Όψη της Ηγεσίας». Με την Κυριακή Οικονομάκη συνέγραψε το βιβλίο «Διαχείριση και Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων». Tα πιο πρόσφατα συγγραφικά του πονήματα είναι «Το Εγχειρίδιο του Μικρού και Μεσαίου Επιχειρηματία», Εκδόσεις NSA» και το βιβλίο «Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα – Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας», Εκδόσεις NSA και με τη Μανουέλα Σκουλά, το « Εγχειρίδιο για την επιτυχή λειτουργία του Σουπερμάρκετ»

Ηταν  παντρεμένος με τη Λουίζ Κάρολ Μαβεάλ και είχε τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις