Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Παυλίδης

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Παυλίδης
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πέθανε σήμερα (25.10.2022) το βράδυ σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Αριστοτέλης Παυλίδης.

Ήταν υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή το 2004, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ.

Γεννήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο εκεί Πολυτεχνείο.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσων με την Νέα Δημοκρατία. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της Βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 διετέλεσε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συλλυπητήρια από τη Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην Βουλευτή Δωδεκανήσων και Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη. Ο Αριστοτέλης Παυλίδης σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966 και στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.  Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις