Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πετράκος: Να συζητήσουν μόνοι τους οι δανειστές

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Χωρίς διευθέτηση του χρέους δεν έχουμε συμφωνία, άκρως συμβιβαστικές είναι οι θέσεις με τις οποίες θα ”κατέβει” η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου βλέπει ο Θ. Πετράκος που ξεκαθαρίζει όμως πως χωρίς διευθέτηση του χρέους δεν έχουμε συμφωνία.
Σε δηλώσεις του στο Mega παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση είναι με το μαχαίρι στο λαιμό, προσθέτοντας όμως πως αυτό το μαχαίρι κόβει από τις δύο πλευρές.

”Αν οι δανειστές συζητούν μόνο με τους δικούς τους όρους να συζητήσουν μόνοι τους. Άκρως συμβιβαστικές οι θέσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες θα προσέλθει τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής.
Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις κάτω από κράτος εκβιασμού, δεν πανικοβαλλόμαστε και καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει το ίδιο, οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα ό,τι καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Δεν εκβιαζόμαστε δεν εκβιάζουμε κανέναν.
Καθένας έχει δικαίωμα στα κομματικά όργανα να λέει με ευθύτητα τις θέσεις του, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει αποφάσεις με δημοκρατικούς τρόπους. Η επιλογή της πλειοψηφίας είναι να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, να καταργήσουμε τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά όχι να δεχτούμε την οποιαδήποτε συμφωνία.
Είμαστε δεσμευμένοι με την ψήφο του ελληνικού λαού που επέλεξε να αλλάξουν οι πολιτικές των τελευταίων ετών. Μέχρι να υπάρξει συμφωνία θα ζήσουμε κλίμα τρόμου και τρομοκρατίας και ο ελληνικός λαός να μην ακούει σειρήνες τρομοκρατίας και εκβιασμού γιατί αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί.
Είμαστε με το μαχαίρι στο λαιμό όμως αυτό το μαχαίρι κόβει από τις δύο πλευρές
”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε