Πολιτική

Πετρόπουλος: Κανένας δεν θα μείνει εκτός των 120 δόσεων

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην ρύθμιση των 120 δόσεων και τόνισε πως δεν πρόκειται να μείνε κανένας εκτός της ρύθμισης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα ο κ.  Πετρόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε πως “κανείς δεν θα μείνει εκτός των 120 δόσεων, καθώς δίνουμε πραγματική δυνατότητα εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών, κυρίως από το παρελθόν, προ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οφειλών”.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το κεφάλαιο της βασικής οφειλής μειώνεται, μέχρι και 54%, οι προσαυξήσεις μειώνονται σε ποσοστό έως και 85% και για τους αγρότες κατά 100%, ενώ η μείωση της συνολικής οφειλής φτάνει έως 69%.

Επιπλέον, όπως είπε, δεκάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένοι» οφειλέτες, ρυθμίζοντας την οφειλή τους, θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να συνταξιοδοτηθούν.

Όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ο επιζών σύζυγος θα λαμβάνει σύνταξη εφ’ όρου ζωής, χωρίς όριο ηλικίας, το ποσοστό αναπλήρωσης αυξάνεται στο 70% από 50% και ενισχύεται το προστατευτικό δίχτυ για τα τέκνα της ορφανικής οικογένειας. Όπως ανέφερε, θα λαμβάνουν σύνταξη, μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι και θα έχουν πλήρη κάλυψη για παροχές ασθενείας, μέχρι την ηλικία των 35 ετών, εκτός και αν έχουν αποκτήσει ασφαλιστικό δικαίωμα, επειδή θα εργάζονται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι η κυβέρνηση, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αξιοποιεί τις οικονομικές δυνατότητες, για να ανακουφίζει τους πολίτες. «Λαμβάνει πρόσθετα μέτρα, ενισχυτικά των πολιτών, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια που επιτυγχάνουμε» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Αντίθετα, όπως τόνισε, «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί λαϊκισμό να μπορούμε να βελτιώνουμε την οικονομική κατάσταση των πολιτών … Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για μη περικοπή συντάξεων, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για 13η σύνταξη. Να τα θυμούνται αυτά οι πολίτες» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 14
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 40
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 56