Πολιτική

Πετρόπουλος: Με τις 120 δόσεις θα συνταξιοδοτηθούν όσοι είχαν ασφαλιστικές οφειλές

«Η νέα ρύθμιση σε έως 120 δόσεις θα δώσει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες που αδυνατούν σήμερα να λάβουν σύνταξη, λόγω υψηλών ασφαλιστικών οφειλών» δήλωσε ο Τάσος Πετρόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 τόνισε πως οι 120 δόσεις θα δώσουν την ευκαιρία συνταξιοδότησης σε χιλιάδες οφειλέτες και σύμφωνα με παράδειγμα που παρουσίασε «μία “απαγορευτική” για συνταξιοδότηση οφειλή πρώην ελεύθερου επαγγελματία, ύψους 58.000 ευρώ, (πάνω δηλαδή από το προβλεπόμενο όριο οφειλής που είναι 20.000 ευρώ), με τη νέα ρύθμιση, μειώνεται σε 17.500 ευρώ (-69,8%) και ο οφειλέτης μπορεί πλέον να λάβει σύνταξη».

Ακόμη ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως με τη νέα ρύθμιση η μηνιαία δόση που θα παρακρατείται από τη σύνταξή του, περιορίζεται δραστικά. «Σε σύνταξη 850 ευρώ, η μηνιαία δόση θα είναι 144 ευρώ, ενώ, με το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα διακανονισμού (παρακράτηση της οφειλής σε 40 δόσεις), θα προέκυπτε μία επίσης απαγορευτική μηνιαία δόση, ύψους 1.450 ευρώ. Δεν θα μπορούσε να πληρώσει ποτέ. Θα αυξανόταν συνεχώς το χρέος, δεν θα εξοφλούσε ποτέ την οφειλή, τα παιδιά του θα αποποιούνταν ακόμη και την κληρονομική περιουσία», συμπλήρωσε.

Ακόμη ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε πως οι ρυθμίσεις των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς την εφορία, ενδέχεται να έρθουν μαζί, μετά το Πάσχα, «αν δεν προλάβουμε να τα φέρουμε νωρίτερα, λόγω του πυκνού νομοθετικού έργου στη Βουλή». Ωστόσο ξεκαθάρισε πως «καμία σύνταξη χηρείας δεν θα περικοπεί, λόγω ηλικιακού ορίου, καθώς έχει δοθεί εντολή να γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων του μηνός Μαΐου, όπως πάντα».

Επίσης ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε πως από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, θα αυξηθεί το ποσοστό αναπλήρωσης από 50% στο 70%. «Επιπλέον, θεσπίζεται ελάχιστο όριο έγγαμης συμβίωσης στα τρία χρόνια, αντί για πέντε που ήταν μέχρι τώρα, προβλέπεται η καταβολή σύνταξης χηρείας στα τέκνα, μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή, καθώς και πλήρης ιατροφαρμακευτική “κάλυψη”, μέχρι την ηλικία των 35 ετών, εφόσον δεν εργάζονται. Αυτό δεν υπήρχε, επεκτείνουμε την προστασία σε επίπεδα που δεν υπήρχαν ποτέ στην Ελλάδα».

Τέλος επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει μείωση του αφορολόγητου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως υπενθύμισε, «στηρίζει και η Κομισιόν, μέσω του αντιπροέδρου της Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ.Το ίδιο λέγαμε και για τις συντάξεις και δεν περικόπηκαν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Χάρη Δούκα μετά τη σφοδρή επίθεση του Δημήτρη Καιρίδη
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ξέφυγε χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του εν ενεργεία δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και περιγράφοντάς τον ως «τίποτα», ως «πολιτικό περιθώριο»
Χάρης Δούκας
«Μούδιασμα» στο Μαξίμου μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Τα 73.000 ευρώ και η επίμαχη ΜΚΟ
Το επόμενο βήμα είναι η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ο ίδιος, κατά δήλωση του, θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI 30
Μητσοτάκης στα εγκαίνια της νέας Διεύθυνση Κυβερνοχώρου: «Η πατρίδα δεν μένει αδρανής απέναντι στις νέες απειλές»
«Οι πόλεμοι δεν διεξάγονται μόνο στο φυσικό πεδίο, αλλά και στο ψηφιακό μέτωπο», τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου χώρου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ
17