Πολιτική

Πετρόπουλος: Δεν επιστρέφονται χρήμα από τον ΕΦΚΑ σε 400.000 ασφαλισμένους

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους, προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, «γιατί, όταν βάζουμε το 80% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και το 90% των αγροτών στην κατώτατη κατηγορία, δεν βγαίνει το 400.000. Οι μισθωτοί δεν άλλαξαν ασφαλιστική αντιμετώπιση. Η εισφορά καταβάλλεται, όπως καταβαλλόταν επί του μισθού τους».

‘Αρα, όπως εξήγησε, το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι, επειδή ήταν μεγάλη η εισφορά που παρακρατήθηκε, θα δοθεί επιστροφή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Τα νούμερα οδηγούν στη διάψευση αυτού του δημοσιεύματος. Κάθε μέρα αυτό γίνεται και δημιουργούν ένα κλίμα στην κοινωνία που είναι αποτρεπτικό της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι, «αντί να συναινέσουν όλοι στην αλήθεια- όχι στη δική μας προσπάθεια, να λένε τουλάχιστον τα νούμερα, ως έχουν- γίνεται αυτός ο πόλεμος συνεχώς».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χάρης Δούκας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ σε κανένα σενάριο μετά τις εκλογές
«Πρέπει να γίνουμε δύναμη αλλαγής, να πείσουμε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση με τη γλώσσα της ανασυγκρότησης, ένα μεγάλο "ναι" σε μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος»
Δεύτερη ημέρα εργασιών του 4ου τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του taekwondo στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 28 Μαρτίου 2026  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Νέα κόντρα Φλωρίδη - Καρυστιανού για τα Τέμπη: «Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων», «κατάντια, φτάνει πια η ατιμωρησία»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού με την πρώην πρόεδρο του συλλόγου «Τέμπη 2023» να του απαντά σε οξύ τόνο
Ο Γιώργος Φλωρίδης και η Μαρία Καρυστιανού 53
Live οι ομιλίες της 2ης μέρας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Παύλος Χρηστίδης: «Μέσα στους δείκτες και τους αριθμούς χάνεται το θεμελιώδες, ο κανονικός άνθρωπος»
«Το ΠΑΣΟΚ δεν επιστρέφει για να διαχειριστεί, αλλά για να αλλάξει τη χώρα» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε ως εκλογικό στόχο τη νίκη
Ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ 25