Πολιτική

Πέτρος Δούκας: Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σπάρτης μετά τον σάλο

Για ένα “καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου” που πήρε “απρόσμενη διάσταση”, κάνει λόγο ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, στην πρώτη του επίσημη δήλωση μετά τον σάλο που προκλήθηκε για όσα ειπώθηκαν κατά τη σύσκεψη της 2ας Φεβρουαρίου στην πόλη του, παρουσία του πρώην -πλέον- υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού

Ο Πέτρος Δούκας διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατίας λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι ο κ. Λιβανός μένει εκτός κυβέρνησης με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην επίσημη δήλωση του, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο δήμαρχος Σπάρτης αναφέρει: “Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση! Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου. Του ζητάω συγνώμη!
Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι όλα όσα προσπαθήσαμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 (πριν 15 χρόνια), έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση!
Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία. Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!
Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν ‘τσάντες’ ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο! Ήταν ένα ‘καθ’ υπερβολή’ και ατυχές σχήμα λόγου για να δείξω το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας για τους συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί τόσο άγρια και έζησαν ένα τέτοιο δράμα, με τόσους νεκρούς• μόνο και μόνο για να καταδειχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία λειτούργησε η τότε κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που είχε προκαλέσει η βιβλική καταστροφή – και για να επισημάνω και να υπογραμμίσω το αίτημα των αγροτών της Λακωνίας να επισπεύσει η Κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων στους Λάκωνες αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.
Σέβομαι την απόφαση του Πρωθυπουργού και εύχομαι στη Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες!”.

 

Το βίντεο που προκάλεσε σάλο

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Ilialive εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…» είπε ο κ. Δούκας. «Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι»… συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

https://www.youtube.com/watch?v=1wr6EgIfMTk

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τον Έβρο έργα υποδομής ύψους 30 εκατ. ευρώ για τον ποταμό: «Συζητιούνται πολλές δεκαετίες, έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε»
Κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτες περιοχές και στον Συνοριακό Σταθμό Κήπων, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τα έργα για τη διασφάλιση νερού στον πρωτογενή τομέα και ανέδειξε την αναβάθμιση της βασικής πύλης προς την Τουρκία
Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
Ο Χριστοδουλάκης παρουσίασε την πολιτική πλατφόρμα «Αλλαγή+» ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η εσωστρέφεια τροφοδοτείται όταν η προσυνεδριακή διαδικασία γίνεται «μηχανιστική» και όχι πολιτική, ενώ επαναλαμβάνει ότι το «όχι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ πρέπει να είναι «σαφές και καθαρό»
Πολιτική πλατφόρμα Χριστοδουλάκη
Το Μαξίμου σηκώνει το γάντι στον Σαμαρά: «Συνήθεις εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις»
Κυβερνητικά στελέχη απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί «δυνητικής εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων» στη σύμβαση για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, ενώ παραπέμπουν και στον ΑΔΜΗΕ για την πορεία των ερευνών στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο
Μέγαρο Μαξίμου
Ο Καρανίκας υπερασπίζεται ξανά τον... Γεωργιάδη: «Αλλαγή στρατηγικής στην Υγεία, όχι διάλυση»
Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα (πάλι) υπερασπίστηκε τον υπουργό Υγείας για τα επεισόδια στη Νίκαια και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για «τοξικότητα»
Νίκος Καρανίκας
Νέες αιχμές Σαμαρά για κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση να απαντήσει τώρα για Chevron και Κάσο
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι «δεν δικαιούται να σιωπά», ζητεί απαντήσεις για όρους της σύμβασης έρευνας νότια της Κρήτης και θέτει ερωτήματα για τις αντικρουόμενες αναφορές Αθήνας και Λευκωσίας
Αντώνης Σαμαράς 18