Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πέτρος Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος δήμαρχος

Πέτρος Κόκκαλης
Φωτογραφία InTime News

Τα όσα είπε εναντίον του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν έμειναν αναπάντητα. Ο Πέτρος Κόκκαλης δεν άργησε να απαντήσει.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά και μοιραία ρωτήθηκε για τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το πρόσωπό του. Ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως του είχε γίνει πρόταση να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά αρνήθηκε.

«Σοκάρομαι από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά», ήταν η πρώτη αναφορά που έκανε ο Πέτρος Κόκκαλης στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς. Πρέπει πολύ συχνά να βγαίνει στα δημόσια μέσα, να ακούει ο κόσμος τις απόψεις του και τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνεται την πολιτική ζωή», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης.

Απαντώντας σε όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τον ίδιο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε πως «έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά, και αν θέλει ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης. Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε το Φεβρουάριο του 2014 να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχοςΠειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πέτρος Κόκκαλης είπε: «Όλα τα άλλα που λέει δε με αφορούν ιδιαίτερα. Για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιο η ιστορία. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία. Ο ίδιος, όπως είπε, έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά παπαγαλάκια που χρησιμοποιεί. Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος τον χαρακτήρα του».

Στη συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα στον Real Fm ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε χαρακτηρίσει αποτυχημένο τον Πέτρο Κόκκαλη. «Ήταν μαζί μας για να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό άφησε χρέη», είπε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις