Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέτρος Κόκκαλης: Το πιο δεξιό που έχω ψηφίσει είναι ΠΑΣΟΚ

Πέτρος Κόκκαλης: Το πιο δεξιό που έχω ψηφίσει είναι ΠΑΣΟΚ

“Εγώ δεν μπορώ να ασκώ πολιτική σύμφωνα με το πώς ξυπνάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με ποιον θέλει να τσακωθεί” δηλώνει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης.

“Δεν επιλέγουμε ούτε τους γονείς μας, ούτε τους προγόνους μας, ούτε την τάξη μας” ενώ κάποιος που ασχολείται με επιχειρήσεις “μπορεί να είναι αριστερός” αναφέρει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Πέτρος Κόκκαλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης “Κόσμος”. Μάλιστα όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Το πιο δεξιό που έχω ψηφίσει είναι ΠΑΣΟΚ»!

Δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει “καμία offshore ούτε στον Παναμά, ούτε πουθενά“, εκφράζει την υπερηφάνειά του για την οικογένειά του “τον παππού, τον πατέρα και τη μητέρα μου”, προσθέτοντας ότι “η λάσπη που εκτοξεύεται δεν συνάδει με ένα κόμμα του μεγέθους της ιστορίας της ΝΔ, ούτε με τη λογική μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, όπου κάθε άνθρωπος κρίνεται ως προσωπικότητα και όπου το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει, πολλώ δε μάλλον όταν όλα αυτά έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη”.

«Δεν θα ασκώ πολιτική ανάλογα με το πώς ξυπνάει ο Μαρινάκης»

Ο κ. Κόκκαλης είπε ότι η κατάσταση στον συνδυασμό “Πειραιάς – Νικητής”, από τον οποίο αποχώρησε, έχοντας προηγουμένως κάνει απολογισμό του έργου του και αρνούμενος να προβεί “σε δήλωση μετανοίας, δηλαδή δήλωση φρονημάτων που μου ζήτησε ο συνδυασμός“, δεν είναι ίδια με το 2014.

“Υπάρχει μια ακραία πολιτικοποίηση. Εγώ δεν μπορώ να ασκώ πολιτική σύμφωνα με το πως ξυπνάει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και με ποιόν θέλει να τσακωθεί” αναφέρει, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως, εν τέλει, η κατά καιρούς συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν υπήρξε ποτέ καλή.

«Τον πρωτογνώρισα πριν από 12 χρόνια όταν είχε ασχοληθεί με το τμήμα βόλεϊ του Ερασιτέχνη. Δεν είχαμε καλή συνεργασία. Στη συνέχεια έφυγα από τον Ολυμπιακό, ακολούθησαν οι συζητήσεις για να τον αναλάβει-όχι για να τον αγοράσει-καθώς δεν πλήρωσε κάποιο τίμημα». Όπως δηλώνει ο Πέτρος Κόκκαλης το 2014 ο Βαγγέλης Μαρινάκης του πρότεινε να κατέβει για δήμαρχος Πειραιά, πριν από την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη, πρόταση την οποία απέρριψε.

«Δεν συγχρωτιζόμαστε καλά. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος με μεγάλη δραστηριότητα, μεγάλη φιλοδοξία, μεγάλη έκθεση» προσθέτει ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι πολιτικό κόμμα»

Ο Πέτρος Κόκκαλης υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι ο Ολυμπιακός “δεν είναι πολιτικό κόμμα” και ότι “ουδέποτε στην ιστορία του ο Ολυμπιακός περιορίστηκε σε μια πολιτική απόχρωση, δεν στρατοπέδευσε απέναντι σε μια πολιτική διακυβέρνησης, η οποία, εν τέλει, είναι επιλογή του ελληνικού λαού”.

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης είπε, μεταξύ άλλων, “είναι ένα κόμμα-φαινόμενο που εντάσσεται στη μακρά εκσυγχρονιστική πορεία της ελληνικής Αριστεράς. Κλήθηκε να κυβερνήσει μια χώρα που το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό την είχε οδηγήσει σε οικτρή κατάσταση, την κράτησε όρθια”.

«Η γιαγιά μου έκλαιγε με μαύρο δάκρυ όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση»

Ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε και για τον συνονόματο παππού του: «Ο παππούς μου, ως γιατρός κινούνταν στο σημείο συνάντησης θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Επίσης ήταν ένας πειραματικός επιστήμων. Και ο μαρξισμός, εκφραζόμενος τότε ως επιστημονικός υλισμός, συνιστούσε την προσέγγιση που υποσχόταν τη μέθοδο βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών. Και πράγματι υπηρέτησε ως το τέλος αυτή την υπόθεση. Και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Αλλά πιστεύω πως αν ζούσε σήμερα, και έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος, θα τασσόταν με την πλευρά της έγκαιρης κινητοποίησης μέσα στις τρέχουσες συνθήκες. Θα καταλάβαινε δηλαδή πολύ νωρίτερα ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί η άνοδος του Χίτλερ –εκλεγμένου… νομίμως μάλιστα- για να αιματοκυλήσει την Ευρώπη. Το ’44, έχοντας ζήσει τον λιμό της Αθήνας, βγήκε στο βουνό. Νομίζω πως σήμερα δεν θα περίμενε τόσο. Θα το έκανε πολύ νωρίτερα»

«Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου και τις παρέες της από την Αριστερά της πολιτικής μετανάστευσης, ακούγοντας αυτές τις ιστορίες. Τη θυμάμαι να κλαίει με μαύρο δάκρυ το 1989 όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Ο παππούς μου παρέμεινε ιδεολόγος και αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του. Σαφώς και επηρεάστηκα» κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις