Πολιτική

Πέτρος Τατσόπουλος: Αφέθηκα ελεύθερος – Δεν θα πάψω να στηλιτεύω την θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άλλες εποχές θύμισαν όλα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τον συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο.

Αφορμή για την σύλληψη η μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του υποψήφιος βουλευτής και παρουσιαστής την ημέρα που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος.

«Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση και εγώ να την περάσω στο τμήμα επειδή ένας τύπος αποφασίζει» σχολίασε την ώρα της σύλληψής του ο Πέτρος Τατσόπουλος καθώς ο μηνυτής του είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στα social media την απόφασή του.

Πριν από λίγο με ανάρτησή του στο twitter, ο Πέτρο Τατσόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν. 

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση. Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα», ήταν η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου.

Δείτε την στιγμή της σύλληψης 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Free Thinking Zone (@free_thinking_zone)

 

Για το θέμα αντέδρασε και η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου ο οποίος με ανακοίνωσή του τόνισε: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μας επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα - «Πολλές οι εκπλήξεις» λένε από την Αμαλίας
Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ιστότοπος του κόμματος όπου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας 9
Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του»
Στην αρχή του βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε οι ακόλουθοί του και όσοι τον παρακολουθήσουν να μην τον αποκαλέσουν «σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού», λόγω των όσων θα πει στη συνέχεια
Αχιλλέας Μπέος
22
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Δεν πιστεύω στο αφήγημα των «ήρεμων νερών», η χώρα θα υπερασπιστεί τα σύνορά της
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλε μήνυμα αποτροπής από το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα «δεν έχει την παραμικρή διεκδίκηση», αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της
Νίκος Δένδιας 50