Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πετρούπολη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για την παιδοκτονία – “Είδα το μωρό μέσα στα σκουπίδια”

Πετρούπολη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για την παιδοκτονία – “Είδα το μωρό μέσα στα σκουπίδια”

Με καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας άρχισε η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του νεογέννητου βρέφους τον Φεβρουάριο του 2018 στη Πετρούπολη.

Για την υπόθεση κατηγορούνται η μητέρα και η κόρη που τον Φεβρουάριο του 2018 σκότωσαν και πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το λίγων ωρών βρέφος που είχε φέρει στη ζωή η 20χρονη, δεύτερη κατηγορούμενη.

Η μητέρα παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα ενώ η 20χρονη σήμερα κόρη έχει αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Η συγκλονιστική κατάθεση του διασώστη του ΕΚΑΒ

«Πλησίασα τον κάδο είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μια χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα η αν απλά το διάβασα μετά» κατέθεσε ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος.

«Είδα μια κουρτίνα και μια σακούλα μαύρη, είχε λίγα αίματα νόμιζα ότι κάποιος είχε πετάξει κρέατα, έφυγα δεν έδωσα σημασία. Όπως έκανα να τινάξω την κουρτίνα είδα τα αίματα και το πέταξα κι έκανε γδούπο καθως ξετυλίχθηκε η σακούλα» είπε ρακοσυλλέκτης που βρέθηκε στο κάδο και είδε το βρέφος νεκρό.

“Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι”

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση μάρτυρα ο οποιος είχε οπτική πρόσβαση στον επίμαχο κάδο. «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στην γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: «εδώ κουβα μωρό, εδώ μωρό». Η γυναίκα μου μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό η για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα προσπαθω να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχες» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Οι δύο κατηγορούμενες στην έναρξη της δίκης ζήτησαν την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις