Πολιτική

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο σε νέες παρεμβάσεις για την ενέργεια – «Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο ζήτημα της αυτοδυναμίας στις εκλογές, αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι για την κυβέρνηση να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022) στον ΣΚΑΪ. 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ για τις εκλογές, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως «η χαλαρή ψήφος σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν είναι κάτι σοφό». Πρόσθεσε δε πως «για αυτό τον λόγο και ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχη ψηλά, διαμηνύοντας πως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με αποτελεσματικότητα».

«Ο στόχος είναι καθαρός και είναι η αυτοδυναμία»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την αυτοδυναμία . Είναι πολύ καθαρό ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ακουμπούν όλη την χώρα», συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Βασικό ζητούμενο της επόμενης μέρας, όπως είπε, είναι να ξεπεραστεί  όσο πιο ανώδυνα γίνεται η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση και να συνεχίσει να υλοποιεί η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις της. Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

«Το πόσο άνεση έχει το λογιστήριο του κράτους εξαρτάται από την εμπιστοσύνη. Η κυβέρνηση έχει κατακτήσει αυτή την εμπιστοσύνη και των επενδυτών και των αγορών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. «Επομένως όσο υπάρχει εμπιστοσύνη πάντα υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίζεται και το νοικοκυριό και η επιχείρηση σε μια δύσκολη συγκυρία. Με δεδομένο ότι είναι στο DNA μας η μείωση των φόρων και η στήριξη μέσω τέτοιων στοχευμένων ενισχύσεων των νοικοκυριών, όσο περιθώριο έχουμε και για όσο διάστημα χρειαστεί, αυτό θα επενδύεται και πάλι στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ επιπόλαια την «αριθμητική» του ΣΥΡΙΖΑ, την δεύτερη μέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις μειώσεις στο ρεύμα. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο
«Όλα θα λυθούν εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη. Αναμένουμε τη δημόσια δέσμευση του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα κρυφτούν πίσω από την ασυλία του»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ψέματα – Η οικογένειά του εισπράττει 10.000 ευρώ τον μήνα
«Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω τον Ανδρουλάκη στα δικαστήρια - Είναι ένας βαθύπλουτος, ένα εκατ. από εδώ και ένα από εκεί, και τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον φτωχό Έλληνα»
Άδωνις Γεωργιάδης 17
Με τη Μαρία Καρυστιανού ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός – «Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια ιστορική συγκυρία», είπε για το νέο κόμμα
Την Πέμπτη το βράδυ η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η ανακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη
Καρυστιανού 108
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση στους αμφισβητίες
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 18