Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πέτσας: «Δεν εξετάζεται αυστηροποίηση του σχεδίου, αλλά ο συγχρωτισμός είναι “κερκόπορτα” για τον κορονοϊό»

Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό που υπάρχει στην κυβέρνηση για τις εικόνες συγχρωτισμού στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Αριστείδου το πρωί, αλλά και στις πλατείες τις τελευταίες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει, αλλά επανέλαβε την έκκληση που απηύθυνε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός από τον Υμηττό για την αποφυγή του συγχρωτισμού και την επίδειξη ατομικής ευθύνης και συλλογικής ωριμότητας.

Ειδικότερα για τη ΔΕΗ, σε ερώτηση του newsit.gr, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι υπήρξαν και συνεχίζονται όλες οι προσπάθειες και παραινέσεις προς τους πολίτες από τη διοίκηση και το προσωπικό της Επιχείρησης, αλλά και από τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να επιλεγούν εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής (ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά κτλ.), ενώ τονίζεται ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα στους καταναλωτές.

Επίσης, σημείωσε ότι το κατάστημα της Αριστείδου θα μείνει ανοιχτό για όσο χρειαστεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές, με τους υπαλλήλους να ζητούν τα στοιχεία πολλών εξ αυτών προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν και τηλεφωνικά, ενώ αντίστοιχες εικόνες – σύμφωνα με τον κ. Πέτσα – παρατηρήθηκαν μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπου υπήρξε και η απαραίτητη σήμανση.

Click4more Η ΔΕΗ έχει… ρεύμα! Ατελείωτες ουρές στα υποκαταστήματα και συνωστισμός στα κεντρικά!

«Δεν εξετάζεται αυστηροποίηση του σχεδίου. Το σχέδιο, όμως, είναι σχέδιο. Αξιολογείται καθημερινά και επαναπροσδιορίζεται», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί.

Δεν ανοίγουν νωρίτερα εστιατόρια και καφέ

Ειδικά δε για το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, ο κ. Πέτσας δεν το απέκλεισε, αλλά υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι αποφάσεις της ερχόμενης εβδομάδας, ήτοι η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τις πλατείες και τα γεγονότα στην Κυψέλη, τόνισε ότι επρόκειτο για καθαρή προβοκάτσια κατά της ΕΛΑΣ και ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.

Click4more Πήρε τα βουνά ο Μητσοτάκης: Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό, δεν είναι αντίσταση οι… πλατείες

Για τον τουρισμό, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση, πέραν της στήριξης επιχειρηματιών και εργαζομένων σ’ αυτή τη φάση με τα οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, πρόκειται ν’ ανακοινώσει ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει και την εστίαση όταν ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κομισιόν που αφορούν και τις αερομεταφορές (σ.σ.: εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη).

Ο κ. Πέτσας τοποθετήθηκε και για τη μαγνητοσκόπηση και μετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας ότι υπήρξε έγγραφη συναίνεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ σημείωσε πως το ζήτημα δεν έχει σχέση με το σεβασμό όλων προς τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, ο οποίος είναι αυτονόητος. Κάλεσε έτσι τους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για μία ακόμη φορά τα σενάρια εκλογών ή ανασχηματισμού, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η αξιολόγηση των υπουργών συνεχίζεται κανονικά.

Για τη ματαίωση της άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων είπε πως δεν θέτει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, ενώ για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που εντάσσουν τον κ.κ. Βαρθολομαίο στους συνεργάτες του Φετουλά Γκιουλέν υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσωπα όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις