Πολιτική

Πέτσας: «Δεν προβλέπεται χαλάρωση των μέτρων – Θα ληφθούν επιπλέον αν ξεπεράσουμε τα 1000 κρούσματα»

Για τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή για τον περιορισμό του κορονοϊού και την αναζήτηση του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή Live News με Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε πως τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν πως δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλότερο σημείο από τα 400-500 που ήταν παλαιότερα. «Δεν είδαμε τετραψήφια νούμερα και για μια ακόμα φορά θα ζητήσω από τους πολίτες να ακολουθούν τα υφιστάμενα μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

«Στην Ελλάδα εξακολουθούμε να είμαστε σε καλύτερη σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνονται οι νεαρές ηλικίες που «επέστρεψαν σε μια κανονικότητα προ κορωνοϊού».

«Χαλάρωση των μέτρων δεν προβλέπεται, να είμαστε ξεκάθαροι» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας πως όσο χαλάει ο καιρός, τόσο περισσότεροι θα κλείνονται σε κλειστούς χώρους, προαναγγέλλοντας επιπλέον μέτρα αν αυξηθούν τα κρούσματα και ξεπεράσουν το φράγμα των χιλίων.

«Ο Παππάς δεν παραβίασε κάποιο περιοριστικό όρο»

Για το ζήτημα της αναζήτησης του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σύλληψη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως τόνισε, ο Χρήστος Παππάς δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την 1η του μήνα όταν και έπρεπε να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα. «Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει ότι δεν παραβίασε κάποιο περιοριστικό όρο. Πριν την καταδικαστική απόφαση, δεν μπορούσε να συλληφθεί» συμπλήρωσε.

«Η Αστυνομία κάνει αυτό που πρέπει και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Γιατί δεν ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας;»

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στην αντίδραση της κυβέρνησης.

«Γιατί δεν ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας;» αναρωτήθηκε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως η χώρα έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη χρονική στιγμή σημαντικές προκλήσεις από το εξωτερικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ